- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći batci na slatko-kiseli način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće batke na slatko-kiseli način.
Ako svaki put kad čujete opis „slatko-kiselo“ pomislite da je u pitanju nešto jako egzotično, niste baš sasvim u pravu. Mi Vam nudimo ukusnu varijantu u kojoj je glavna zvijezda priče piletina kojoj začini daju neponovljiv slatko-kiseli okus!
Pileći batci na slatko-kiseli način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće batke na slatko-kiseli način. - pileći batak, mljevena crvena paprika, luk, češnjak, lovorov list, peperoncini, crno vino, slatko vrhnje, vinski ocat, med, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), tabasco, sojin umak, sol, Pileće batke operemo i osušimo. Oštrim nožem svaki batak nekoliko puta zarežemo po koži, te ih natrljamo solju i mljevenom slatkom crvenom paprikom. ; U većoj tavi ugrijemo 80 ml maslinovog ulja, te na njemu sa svih strana pržimo batke 15-20 minuta. ; Gotove batke izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo. Na 2-3 žlice masnoće od prženja dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, malo posolimo, te ih na laganoj vatri pržimo dok ne omekšaju. ; Zatim u posudu vratimo batke, dodamo lovorov list, mrvljene peperoncine, ulijemo crno vino, slatko vrhnje, vinski ocat, protresemo sastojke, te na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta. ; Batke izvadimo na tanjur za posluživanje, odstranimo lovorov list, a u umak ulijemo 1-2 žlice sojinog umaka, dodamo med, tabasca po želji, promiješamo sastojke i ostavimo da zavriju. ; Gotov umak prelijemo preko bataka i uz njih poslužimo kuhanu rižu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći batak, 8
- mljevena crvena paprika, 1 žlica
- luk, 1 glavica
- češnjak, 3 režnja
- lovorov list, 1
- peperoncini, 2-3 sušena
- crno vino, 125 ml
- slatko vrhnje, 50 ml
- vinski ocat, 20 ml
- med, 50 ml
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- tabasco
- sojin umak
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileće batke operemo i osušimo. Oštrim nožem svaki batak nekoliko puta zarežemo po koži, te ih natrljamo solju i mljevenom slatkom crvenom paprikom.
- U većoj tavi ugrijemo 80 ml maslinovog ulja, te na njemu sa svih strana pržimo batke 15-20 minuta.
- Gotove batke izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo. Na 2-3 žlice masnoće od prženja dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, malo posolimo, te ih na laganoj vatri pržimo dok ne omekšaju.
- Zatim u posudu vratimo batke, dodamo lovorov list, mrvljene peperoncine, ulijemo crno vino, slatko vrhnje, vinski ocat, protresemo sastojke, te na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta.
- Batke izvadimo na tanjur za posluživanje, odstranimo lovorov list, a u umak ulijemo 1-2 žlice sojinog umaka, dodamo med, tabasca po želji, promiješamo sastojke i ostavimo da zavriju.
- Gotov umak prelijemo preko bataka i uz njih poslužimo kuhanu rižu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |