- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći curry – Saznajte kako pripremiti pileći curry u našem video receptu. – pileća prsa (u filetima), luk, čili papričica, curry (u prahu), kim, korijander (u sjemenkama), koncentrat rajčice, curry pasta, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, kim i sjemenke korijandera izmrvimo, čili papričicu očistimo od koštica i narežemo na trakice, a piletinu na kockice. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice piletine, trakice čili papričice, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta prženja dodamo koncetrat rajčice, curry pastu, mrvljeni kim i korijander, curry prah, dobro izmiješamo sastojke, ulijemo vrhnje za kuhanje, još jednom promiješamo i pričekamo jednu minutu da vrhnje zavri. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; – Curry je način pripreme jela s dodatkom curry paste koja je karakterističnog okusa i arome, i jako je popularno jelo u Indiji, a vi pogledajte video i saznajte zašto.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pileći curry – Saznajte kako pripremiti pileći curry u našem video receptu. – pileća prsa (u filetima), luk, čili papričica, curry (u prahu), kim, korijander (u sjemenkama), koncentrat rajčice, curry pasta, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, kim i sjemenke korijandera izmrvimo, čili papričicu očistimo od koštica i narežemo na trakice, a piletinu na kockice. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice piletine, trakice čili papričice, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta prženja dodamo koncetrat rajčice, curry pastu, mrvljeni kim i korijander, curry prah, dobro izmiješamo sastojke, ulijemo vrhnje za kuhanje, još jednom promiješamo i pričekamo jednu minutu da vrhnje zavri. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -</div>
Pileći curry
Saznajte kako pripremiti pileći curry u našem video receptu.
Curry je način pripreme jela s dodatkom curry paste koja je karakterističnog okusa i arome, i jako je popularno jelo u Indiji, a vi pogledajte video i saznajte zašto.
Pileći curry - Saznajte kako pripremiti pileći curry u našem video receptu. - pileća prsa (u filetima), luk, čili papričica, curry (u prahu), kim, korijander (u sjemenkama), koncentrat rajčice, curry pasta, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, kim i sjemenke korijandera izmrvimo, čili papričicu očistimo od koštica i narežemo na trakice, a piletinu na kockice. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice piletine, trakice čili papričice, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta prženja dodamo koncetrat rajčice, curry pastu, mrvljeni kim i korijander, curry prah, dobro izmiješamo sastojke, ulijemo vrhnje za kuhanje, još jednom promiješamo i pričekamo jednu minutu da vrhnje zavri. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, kim i sjemenke korijandera izmrvimo, čili papričicu očistimo od koštica i narežemo na trakice, a piletinu na kockice.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice piletine, trakice čili papričice, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 10-ak minuta prženja dodamo koncetrat rajčice, curry pastu, mrvljeni kim i korijander, curry prah, dobro izmiješamo sastojke, ulijemo vrhnje za kuhanje, još jednom promiješamo i pričekamo jednu minutu da vrhnje zavri.
- Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|