Pileći curry s kestenima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći curry s kestenima. – pileći file, kesten (očišćenih, pečenih), kokosovo mlijeko, kokošji temeljac, luk, češnjak, curry pasta, menta, sojin umak, kukuruzni škrob, limeta, med, peršin (sjeckanog), ulje, sol i papar, Prije svega pileće filete narežemo na komade veličine zalogaja, očišćeni luk nasjeckamo, a od polovice limete iscijedimo sok i naribamo koricu. ; U wok, na zagrijano ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i pržimo dok luk malo ne omekša. Zatim dodamo crvenu curry pastu, promiješamo i pržimo jednu minutu. ; Potom ulijemo kokosovo mlijeko, kokošju juhu, dodamo listiće mente i ostavimo da zavri. U uzavreli umak dodamo komade piletine, kestene, promiješamo i kuhamo dalje. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja ulijemo miješavinu kukuruznog škroba i 150 ml vode, sojin umak, sok limete, dodamo med, naribanu koricu limete i kuhamo još dvije, tri minute povremeno miješajući. ; Gotovo jelo stavimo u zdjelice i poslužimo s kuhanom rižom.; – Da se s kestenima mogu raditi i neka druga jela osim kesten pirea, dokaz je ovaj ukusni i pikantni recept.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pileći curry s kestenima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći curry s kestenima. – pileći file, kesten (očišćenih, pečenih), kokosovo mlijeko, kokošji temeljac, luk, češnjak, curry pasta, menta, sojin umak, kukuruzni škrob, limeta, med, peršin (sjeckanog), ulje, sol i papar, Prije svega pileće filete narežemo na komade veličine zalogaja, očišćeni luk nasjeckamo, a od polovice limete iscijedimo sok i naribamo koricu. ; U wok, na zagrijano ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i pržimo dok luk malo ne omekša. Zatim dodamo crvenu curry pastu, promiješamo i pržimo jednu minutu. ; Potom ulijemo kokosovo mlijeko, kokošju juhu, dodamo listiće mente i ostavimo da zavri. U uzavreli umak dodamo komade piletine, kestene, promiješamo i kuhamo dalje. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja ulijemo miješavinu kukuruznog škroba i 150 ml vode, sojin umak, sok limete, dodamo med, naribanu koricu limete i kuhamo još dvije, tri minute povremeno miješajući. ; Gotovo jelo stavimo u zdjelice i poslužimo s kuhanom rižom.; -</div>
Pileći curry s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći curry s kestenima.
Da se s kestenima mogu raditi i neka druga jela osim kesten pirea, dokaz je ovaj ukusni i pikantni recept.
Pileći curry s kestenima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći curry s kestenima. - pileći file, kesten (očišćenih, pečenih), kokosovo mlijeko, kokošji temeljac, luk, češnjak, curry pasta, menta, sojin umak, kukuruzni škrob, limeta, med, peršin (sjeckanog), ulje, sol i papar, Prije svega pileće filete narežemo na komade veličine zalogaja, očišćeni luk nasjeckamo, a od polovice limete iscijedimo sok i naribamo koricu. ; U wok, na zagrijano ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i pržimo dok luk malo ne omekša. Zatim dodamo crvenu curry pastu, promiješamo i pržimo jednu minutu. ; Potom ulijemo kokosovo mlijeko, kokošju juhu, dodamo listiće mente i ostavimo da zavri. U uzavreli umak dodamo komade piletine, kestene, promiješamo i kuhamo dalje. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja ulijemo miješavinu kukuruznog škroba i 150 ml vode, sojin umak, sok limete, dodamo med, naribanu koricu limete i kuhamo još dvije, tri minute povremeno miješajući. ; Gotovo jelo stavimo u zdjelice i poslužimo s kuhanom rižom.; -
Prije svega pileće filete narežemo na komade veličine zalogaja, očišćeni luk nasjeckamo, a od polovice limete iscijedimo sok i naribamo koricu.
U wok, na zagrijano ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i pržimo dok luk malo ne omekša. Zatim dodamo crvenu curry pastu, promiješamo i pržimo jednu minutu.
Potom ulijemo kokosovo mlijeko, kokošju juhu, dodamo listiće mente i ostavimo da zavri. U uzavreli umak dodamo komade piletine, kestene, promiješamo i kuhamo dalje.
Nakon 15-ak minuta kuhanja ulijemo miješavinu kukuruznog škroba i 150 ml vode, sojin umak, sok limete, dodamo med, naribanu koricu limete i kuhamo još dvije, tri minute povremeno miješajući.
Gotovo jelo stavimo u zdjelice i poslužimo s kuhanom rižom.