- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći curry s kestenima i kokosovim mlijekom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći curry s kestenima i kokosovim mlijekom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 500 g
- poriluk, 1
- kesten, 150 g (očišćeni, pečeni)
- med, 30 g
- pileća juha, 150 ml
- kokosovo mlijeko, 250 ml
- curry pasta, 150 ml (crvena)
- sojin umak, 50 ml
- kukuruzni škrob, 1 žlica
- korica limuna, 1/2 (naribana korica)
- chili u prahu
- ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileća prsa narežemo na trakice. U vrući wok ulijemo ulje po stjenkama tave potom dodamo piletinu i pržimo je sa svih strana. Gotovo meso stavimo sa strane.
- U vruću posudu ulijemo još malo ulja, stavimo sjeckani poriluk koji prepržimo kratko na jakoj vatri. U tavu dodamo pečene očišćene kestene, sve zajedno posipamo s malo kukuruznog škroba.
- Zatim ulijemo pileću juhu, kokosovo mlijeko, nastavljamo miješati dok tekućina zavrije 2-3 minute. U wok vratimo piletinu i dodamo crveno curry pastu, sojin umak i promiješamo sastojke. Na samom kraju u jelo naribamo malo svježe limunove korice i začinimo s malo ljutog chilija.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |