- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći curry sa basmati rižom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći curry sa basmati rižom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 600 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 3 režnja
- zeleni feferoni, 2 svježi
- kurkuma, 1/2 žličice
- kumin, 1/2 žličice sušeni
- korijander, 1/2 žličice sušeni
- koncentrat rajčice, 1 žličica
- vrhnje za kuhanje, 120 ml
- sol
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom uspemo basmati rižu, poklopimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme, pileće filete narežemo na kockice veličine zalogaja, a višak masnoće odstranimo.
- Sada nasjeckamo luk i češnjak, u tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, na ulje stavimo sjeckano povrće, posolimo i pržimo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme, očistimo ljute papričice tako da ih prvo prerežemo po dužini, zatim ih otvorimo i iz njih izrežemo mekani bijeli dio i odstranimo koštice.
- Papričice zatim nasjeckamo na tanke trakice i dodamo ih u tavu s lukom i češnjakom. Zatim u tavu dodamo i narezanu piletinu, malo izmiješamo i po potrebi ulijemo malo ulja.
- Dok se piletina lagano prži pripremimo začine tako da u mužar stavimo sušeni korijander, dodamo kumin, kurkumu u prahu i sastojke zdrobimo.
- Nakon 15-ak minuta kuhanja riži ugasimo vatru i poklopljenu ju ostavimo na toplom.
- Sada piletinu pospemo začinima koje smo izmrvili u mužaru, dodamo malo koncentrata rajčice, promiješamo i kada su začini počeli puštati aromu sastojke prelijemo vrhnjem za kuhanje.
- Zatim sastojke još jednom promiješamo, malo ih posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom i sve zajedno pustimo da kratko zavri.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |