- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći file s koprivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći file s koprivama.
Kopriva je bogata mineralnim solima, kalcijem, kalijem, fosforom, željezom te vitaminom C i provitaminom A. Zbog željeza se preporuča slabokrvnim osobama. A zbog izuzetnog okusa, preporučamo ovo jednostavno jelo i svima ostalima.
Pileći file s koprivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći file s koprivama. - pileći file, koprive, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, prilog (kroketi ili pire krumpir), Koprive očistimo (upotrijebimo gumene rukavice), operemo, narežemo, posolimo, promiješamo i pustimo da stoje 15 minuta da malo opuste i puste tekućinu. ; Piletinu narežemo na rezance, solimo, paprimo i stavimo na vruće maslinovo ulje. Miješamo da se ne zalijepi. ; U piletinu protisnemo češnjak kratko pirjamo, a kad češnjak pusti miris dodamo koprive.
; Pirjamo dok koprive ne uvenu.; -
; Pirjamo dok koprive ne uvenu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 750 g
- koprive, 400 g
- češnjak, 2 režnja
- maslinovo ulje
- sol i papar
- prilog kroketi ili pire krumpir
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Koprive očistimo (upotrijebimo gumene rukavice), operemo, narežemo, posolimo, promiješamo i pustimo da stoje 15 minuta da malo opuste i puste tekućinu.
- Piletinu narežemo na rezance, solimo, paprimo i stavimo na vruće maslinovo ulje. Miješamo da se ne zalijepi.
- U piletinu protisnemo češnjak kratko pirjamo, a kad češnjak pusti miris dodamo koprive.
- Pirjamo dok koprive ne uvenu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |