- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći lonac na kokosovom mlijeku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći lonac na kokosovom mlijeku
Ovo pikantno slatkasto-ljuto jelo istočnjačkog porijekla, sjajna je prilika da ljubitelji piletine isprobaju nešto novo. Kokos i piletina u tajlandskoj su kuhinji sasvim normalna kombinacija. A kokosovo mlijeko možete kupiti u svim boljim trgovinama. Ukoliko ga ipak ne možete nabaviti, proizvedite ga po uputi iz recepta.
Pileći lonac na kokosovom mlijeku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći lonac na kokosovom mlijeku - pileći batak, pileća jetrica, kokosovo mlijeko, luk, češnjak, čili papričica (suhe), temeljac kokošje juhe, kokosovo brašno, limun, šećer, riža, ulje, sol i papar, Na ulju popržimo pileće batke uz dodatak sitno kosanog luka, češnjaka i usitnjenih čili papričica. ; Začinimo solju, prstohvatom šećera, ribanom koricom i sokom polovice limuna. ; Dodamo rižu, prelijemo kokosovim mlijekom i mesnim temeljcem (kokosovo brašno prokuhamo u mlijeku i ostavimo da odstoji 30 minuta pa procijedimo kroz fino sito). ; Kuhamo na laganoj vatri, oko 20 minuta u napola poklopljenom loncu. ; U posebnoj tavi, oprana i na jednake komadiće narezana pileća jetrica popržimo sa svih strana i na kraju ih serviramo po riži. ; Sve posipamo sa nakratko poprženim listićima kokosa.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći batak, 4
- pileća jetrica, 8
- kokosovo mlijeko, 500 ml
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- čili papričica, 2 suhe
- kokošji temeljac, 500 ml
- kokosovo brašno, 2 žlice
- limun, 1/2
- šećer, 1 prstohvat
- riža, 400 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na ulju popržimo pileće batke uz dodatak sitno kosanog luka, češnjaka i usitnjenih čili papričica.
- Začinimo solju, prstohvatom šećera, ribanom koricom i sokom polovice limuna.
- Dodamo rižu, prelijemo kokosovim mlijekom i mesnim temeljcem (kokosovo brašno prokuhamo u mlijeku i ostavimo da odstoji 30 minuta pa procijedimo kroz fino sito).
- Kuhamo na laganoj vatri, oko 20 minuta u napola poklopljenom loncu.
- U posebnoj tavi, oprana i na jednake komadiće narezana pileća jetrica popržimo sa svih strana i na kraju ih serviramo po riži.
- Sve posipamo sa nakratko poprženim listićima kokosa.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |