- Almo Čatlak
- 60 min
- 3-4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći pilav
Saznajte kako pripremiti pileći pilav u našem video receptu.
Basmati rižu zovu „Kraljica okusa“. Zrno basmati riže je tanko i bijelo, a uzgaja se na sjeveru Indije u Punjabu. Basmati na jeziku hindi znači „Kraljica mirisa“. Ova riža je vrlo cijenjena pa se u Indiji tradicionalno daruje vrećica basmatija pri rođenju djeteta, kao znak prosperiteta i dobrog zdravlja, za još bolji okus dodajte i piletinu, kao što smo učinili i mi u ovom receptu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći zabatak, 400 g u filetima
- luk, 1 glavica
- riža, 450 g basmati
- kurkuma, 1/2 žličice u prahu
- kim, 1/4 žličice
- korijander, 1/4 žličice u sjemenkama
- čili papričica, 1 žličica mljevena
- cimet, 1 korica
- zvjezdasti anis, 2
- grožđice, 100 ml zlatnih, sušenih
- lovorov list, 2
- povrtni temeljac, 700 ml ili pilećeg
- korijander, 1/4 vezice
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Piletinu narežemo na kockice, luk i listove korijandera nasjeckamo, a kim i sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu piletinu, posolimo ju i pržimo sa svih strana.
- Nakon 10-ak minuta piletinu izvadimo i rasporedimo po dnu vatrostalne posude, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, koricu cimeta, zvjezdasti anis, posolimo, promiješamo i pržimo 3-4 minute.
- Zatim dodamo mrvljeni kim i sjemenke korijandera, i čim zamirišu dodamo rižu, po potrebi ulijemo još malo ulja i pržimo 2-3 minute.
- Kada je riža upila dio masnoće, dodamo zlatne sušene grožđice, lovorov list, kurkumu, mljevenu čili papričicu, i sve zajedno dobro izmiješamo.
- Potom ulijemo juhu, promiješamo tako da sastružemo karamelizirani sloj s dna tave, sastojke prelijemo i rasporedimo preko piletine u vatrostalnoj posudi, prekrijemo alu folijom te sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
- Jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim korijanderom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |