- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći ražnjići u pikantnoj marinadi – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće ražnjiće u pikantnoj marinadi. – pileća prsa, kim, korijander (u sjemenkama), sjemenke komorača, peperoncini, kajenski papar, češnjak, bijeli vinski ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pileća prsa očistimo od kožica i žilica, narežemo ih na kocke veličine zalogaja i nabodemo ih na drvene ražnjiće, a češnjak nasjeckamo. ; U tavu iznad vatre stavimo sjemenke komorača i korijandera, i kim te pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute pržene sjemenke premjestimo u mužar, dodamo peperoncine, kajenski papar i izmrvimo sastojke. ; Zatim u zdjelu ulijemo 150-200 ml maslinovog ulja i vinski ocat, dodamo sjeckani češnjak i izmrvljene začine, posolimo i dobro izmiješamo. ; Po dnu prikladne posude stavimo malo mješavine začina i ulja, preko nje rasporedimo ražnjiće, prelijemo ih polovicom mješavine začina i ulja te ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta. ; Marinirane ražnjiće stavimo na vruću gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta. ; Gotove ražnjiće rasporedimo na tanjure, prelijemo ih preostalom mješavinom začina i ulje te poslužimo.
; – Kim ili kumin otvara apetit, smanjuje nadutost i pomaže kod grčeva u trbuhu, a njegovo ulje koristi se za ublažavanje glavobolje, migrena i loše probave. No osim kima ovdje imamo i pileće ražnjiće u jakoj finoj marinadi, pa pogledajte.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pileći ražnjići u pikantnoj marinadi – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće ražnjiće u pikantnoj marinadi. – pileća prsa, kim, korijander (u sjemenkama), sjemenke komorača, peperoncini, kajenski papar, češnjak, bijeli vinski ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pileća prsa očistimo od kožica i žilica, narežemo ih na kocke veličine zalogaja i nabodemo ih na drvene ražnjiće, a češnjak nasjeckamo. ; U tavu iznad vatre stavimo sjemenke komorača i korijandera, i kim te pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute pržene sjemenke premjestimo u mužar, dodamo peperoncine, kajenski papar i izmrvimo sastojke. ; Zatim u zdjelu ulijemo 150-200 ml maslinovog ulja i vinski ocat, dodamo sjeckani češnjak i izmrvljene začine, posolimo i dobro izmiješamo. ; Po dnu prikladne posude stavimo malo mješavine začina i ulja, preko nje rasporedimo ražnjiće, prelijemo ih polovicom mješavine začina i ulja te ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta. ; Marinirane ražnjiće stavimo na vruću gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta. ; Gotove ražnjiće rasporedimo na tanjure, prelijemo ih preostalom mješavinom začina i ulje te poslužimo.
; -</div>
Pileći ražnjići u pikantnoj marinadi
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće ražnjiće u pikantnoj marinadi.
Kim ili kumin otvara apetit, smanjuje nadutost i pomaže kod grčeva u trbuhu, a njegovo ulje koristi se za ublažavanje glavobolje, migrena i loše probave. No osim kima ovdje imamo i pileće ražnjiće u jakoj finoj marinadi, pa pogledajte.
Pileći ražnjići u pikantnoj marinadi - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće ražnjiće u pikantnoj marinadi. - pileća prsa, kim, korijander (u sjemenkama), sjemenke komorača, peperoncini, kajenski papar, češnjak, bijeli vinski ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pileća prsa očistimo od kožica i žilica, narežemo ih na kocke veličine zalogaja i nabodemo ih na drvene ražnjiće, a češnjak nasjeckamo. ; U tavu iznad vatre stavimo sjemenke komorača i korijandera, i kim te pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute pržene sjemenke premjestimo u mužar, dodamo peperoncine, kajenski papar i izmrvimo sastojke. ; Zatim u zdjelu ulijemo 150-200 ml maslinovog ulja i vinski ocat, dodamo sjeckani češnjak i izmrvljene začine, posolimo i dobro izmiješamo. ; Po dnu prikladne posude stavimo malo mješavine začina i ulja, preko nje rasporedimo ražnjiće, prelijemo ih polovicom mješavine začina i ulja te ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta. ; Marinirane ražnjiće stavimo na vruću gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta. ; Gotove ražnjiće rasporedimo na tanjure, prelijemo ih preostalom mješavinom začina i ulje te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Pileća prsa očistimo od kožica i žilica, narežemo ih na kocke veličine zalogaja i nabodemo ih na drvene ražnjiće, a češnjak nasjeckamo.
- U tavu iznad vatre stavimo sjemenke komorača i korijandera, i kim te pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 2-3 minute pržene sjemenke premjestimo u mužar, dodamo peperoncine, kajenski papar i izmrvimo sastojke.
- Zatim u zdjelu ulijemo 150-200 ml maslinovog ulja i vinski ocat, dodamo sjeckani češnjak i izmrvljene začine, posolimo i dobro izmiješamo.
- Po dnu prikladne posude stavimo malo mješavine začina i ulja, preko nje rasporedimo ražnjiće, prelijemo ih polovicom mješavine začina i ulja te ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta.
- Marinirane ražnjiće stavimo na vruću gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta.
- Gotove ražnjiće rasporedimo na tanjure, prelijemo ih preostalom mješavinom začina i ulje te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta |
|