- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći svici s pršutom i kockicama sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće svitke s pršutom i kockicama sira. – pileći file, pršut, sir ribanac (u kockicama), bijelo vino, vrhnje za kuhanje, kadulja (svježe), muškatni oraščić (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, papar, Filete pilećih prsa očistimo od kožica i žilica, te uzdužno prerežemo na tanke odreske. ; Prekrijemo ih prozirnom kuhinjskom folijom i lagano istučemo tupom stranom bata za meso. ; Zatim pileće odreske začinimo paprom, preko svakog stavimo krišku pršuta odgovarajuće veličine, po dvije kockice sira, listić svježe kadulje i savijemo ih u svitke. ; Tako dobivene svitke učvrstimo čačkalicama, stavimo ih u tavu na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja i pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri, 10-ak minuta. ; Zatim ulijemo bijelo vino i vrhnje za kuhanje, začinimo naribanim muškatnim oraščićem, poklopimo i kuhamo 5-6 minuta. ; Pileće svitke stavimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.; – Ako želite pojesti ukusan obrok na brzinu, a da ne izgubite mnogo vremena pripremajući ga, onda su pileći svitci s pršutom i sirom ribancem u finom umaku, pravi izbor za Vas.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pileći svici s pršutom i kockicama sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće svitke s pršutom i kockicama sira. – pileći file, pršut, sir ribanac (u kockicama), bijelo vino, vrhnje za kuhanje, kadulja (svježe), muškatni oraščić (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, papar, Filete pilećih prsa očistimo od kožica i žilica, te uzdužno prerežemo na tanke odreske. ; Prekrijemo ih prozirnom kuhinjskom folijom i lagano istučemo tupom stranom bata za meso. ; Zatim pileće odreske začinimo paprom, preko svakog stavimo krišku pršuta odgovarajuće veličine, po dvije kockice sira, listić svježe kadulje i savijemo ih u svitke. ; Tako dobivene svitke učvrstimo čačkalicama, stavimo ih u tavu na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja i pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri, 10-ak minuta. ; Zatim ulijemo bijelo vino i vrhnje za kuhanje, začinimo naribanim muškatnim oraščićem, poklopimo i kuhamo 5-6 minuta. ; Pileće svitke stavimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.; -</div>
Pileći svici s pršutom i kockicama sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće svitke s pršutom i kockicama sira.
Ako želite pojesti ukusan obrok na brzinu, a da ne izgubite mnogo vremena pripremajući ga, onda su pileći svitci s pršutom i sirom ribancem u finom umaku, pravi izbor za Vas.
Pileći svici s pršutom i kockicama sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće svitke s pršutom i kockicama sira. - pileći file, pršut, sir ribanac (u kockicama), bijelo vino, vrhnje za kuhanje, kadulja (svježe), muškatni oraščić (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, papar, Filete pilećih prsa očistimo od kožica i žilica, te uzdužno prerežemo na tanke odreske. ; Prekrijemo ih prozirnom kuhinjskom folijom i lagano istučemo tupom stranom bata za meso. ; Zatim pileće odreske začinimo paprom, preko svakog stavimo krišku pršuta odgovarajuće veličine, po dvije kockice sira, listić svježe kadulje i savijemo ih u svitke. ; Tako dobivene svitke učvrstimo čačkalicama, stavimo ih u tavu na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja i pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri, 10-ak minuta. ; Zatim ulijemo bijelo vino i vrhnje za kuhanje, začinimo naribanim muškatnim oraščićem, poklopimo i kuhamo 5-6 minuta. ; Pileće svitke stavimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Filete pilećih prsa očistimo od kožica i žilica, te uzdužno prerežemo na tanke odreske.
- Prekrijemo ih prozirnom kuhinjskom folijom i lagano istučemo tupom stranom bata za meso.
- Zatim pileće odreske začinimo paprom, preko svakog stavimo krišku pršuta odgovarajuće veličine, po dvije kockice sira, listić svježe kadulje i savijemo ih u svitke.
- Tako dobivene svitke učvrstimo čačkalicama, stavimo ih u tavu na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja i pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri, 10-ak minuta.
- Zatim ulijemo bijelo vino i vrhnje za kuhanje, začinimo naribanim muškatnim oraščićem, poklopimo i kuhamo 5-6 minuta.
- Pileće svitke stavimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|