- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileći svici sa sirom i pršutom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće svitke sa sirom i pršutom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sir, 150 g
- pileća prsa, 700 g u filetima
- pršut, 8 kriški
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- bijelo vino, 150 ml
- muškatni oraščić, 1/4 žličice naribani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileće filete po dužini prerežemo. Sada po radnoj površini raširimo prozirnu kuhinjsku foliju, na nju stavimo pileći file, preklopimo i ravnom stranom bata za meso file lagano istučemo.
- Kada smo filete istukli batom, posolimo ih i začinimo s malo svježeg mljevenog papra, a sir narežemo na kockice.
- Sada na filete slažemo pršut, preko njega nekoliko kockica sira i sve zajedno preklopimo.
- Zatim u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo ulja i na ulje stavimo filete. Nakon poprilici tri minute meso posolimo, okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko.
- Zatim nakon još tri minute pileće filete ponovno okrenemo, ulijemo suho bijelo vino, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
- Sada nakon dvije minute dodamo malo muškatnog oraščića, ulijemo vrhnje za kuhanje i ostavimo da provri i da umak malo zgusne.
- Nakon još 3-4 minute ugasimo vatru i jelo je gotovo. Po želji uz ovo jelo možemo poslužiti prženi krumpir, kuhanu tjesteninu ili rižu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |