Pileći tingulet

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileći tingulet
Saznajte kako pripremiti pileći tingulet u našem video receptu.

Ovo jelo neodoljivo podsjeća na pašticadu, ali spremamo ga sa pilećim mesom. S obzirom na aromatičnost sastojaka, odaberite tamnije pileće meso - batke i zabatke, pa čak i krila, no izbjegavajte bijelo meso. Naravno, kao i uz svaku dobru pašticadu, kao prilog servirajte njoke. Obične, kukuruzne... bilo kakve. Samo neka ih bude dovoljno!

Pileći tingulet - Saznajte kako pripremiti pileći tingulet u našem video receptu. - piletina ((batci i zabatci)), luk, mrkva, pileća kocka, koncentrat rajčice, lovorov list, bijelo vino, prošek, suhe šljive, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, U loncu na vrućem ulju pirjamo naribani luk i mrkvicu. Dodamo mesnu kocku i zalijemo bijelim vinom. ; Čim provrije dodamo koncentrat rajčice i sjeckani peršin, promiješamo, pa na to posložimo meso i zalijemo sa toliko vina da prekrije meso. ; Zatim dodamo malo prošeka, nekoliko suhih šljiva i lovorov list. Začinimo solju i paprom i ostavimo da vrije na laganoj vatri (ako je umak previše gust dodajemo malo vode). ; Omekšalo meso i lovorov list izvadimo iz lonca, a umak pasiramo kroz gusto sito ili štapnim mikserom. ; Meso poslužimo uz umak i svježe kuhane njoke.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu na vrućem ulju pirjamo naribani luk i mrkvicu. Dodamo mesnu kocku i zalijemo bijelim vinom.
  2. Čim provrije dodamo koncentrat rajčice i sjeckani peršin, promiješamo, pa na to posložimo meso i zalijemo sa toliko vina da prekrije meso.
  3. Zatim dodamo malo prošeka, nekoliko suhih šljiva i lovorov list. Začinimo solju i paprom i ostavimo da vrije na laganoj vatri (ako je umak previše gust dodajemo malo vode).
  4. Omekšalo meso i lovorov list izvadimo iz lonca, a umak pasiramo kroz gusto sito ili štapnim mikserom.
  5. Meso poslužimo uz umak i svježe kuhane njoke.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 33
Rating: 4.21
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: