Pileći zabatci na martinjski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće zabatke na martinjski način. – pileći zabatak, kesten (očišćenih, pečenih), mrkva, korijen celera, kokošji temeljac, crno vino, luk, koncentrat rajčice, lovorov list, jabuke, svinjska mast, majčina dušica, kukuruzni škrob, ulje, sol i papar, Povrće očistimo, luk nasjeckamo, mrkvu i korijen celera narežemo na kockice, a jabuku na kriške. ; U tavu, na zagrijanu svinjsku mast, dodamo luk, mrkvicu, korijen celera, lovorov list, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Nakon tri, četiri minute dodamo koncentrat rajčice, promiješamo i tako pripremljeno povrće rasporedimo po dnu vatrostalne posude. ; U čistu tavu, na zagrijano ulje, stavimo pileće zabatke (kožom prema dolje), posolimo i kratko pržimo. ; Nakon dvije, tri minute zabatke okrenemo, posolimo, posipamo majčinom dušicom i pržimo još toliko. ; U tavu s piletinom ulijemo crno vino, i kuhamo 7-8 minuta da vino napola ispari. Za to vrijeme u zdjelicu s juhom dodamo kukuruzni škrob i promiješamo. ; Zatim pileće zabatke stavimo preko povrća u vatrostalnoj posudi, prelijemo ih kuhanim vinom, mješavinom juhe i kukuruznog škroba, dodamo kestene, kriške jabuke i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Zapečeni pileći zabatci u umaku od crnog vina, jabuka i kestena, je pravi recept za ove dane i budite sigurni da će se tražiti zabatak više!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pileći zabatci na martinjski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće zabatke na martinjski način. – pileći zabatak, kesten (očišćenih, pečenih), mrkva, korijen celera, kokošji temeljac, crno vino, luk, koncentrat rajčice, lovorov list, jabuke, svinjska mast, majčina dušica, kukuruzni škrob, ulje, sol i papar, Povrće očistimo, luk nasjeckamo, mrkvu i korijen celera narežemo na kockice, a jabuku na kriške. ; U tavu, na zagrijanu svinjsku mast, dodamo luk, mrkvicu, korijen celera, lovorov list, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Nakon tri, četiri minute dodamo koncentrat rajčice, promiješamo i tako pripremljeno povrće rasporedimo po dnu vatrostalne posude. ; U čistu tavu, na zagrijano ulje, stavimo pileće zabatke (kožom prema dolje), posolimo i kratko pržimo. ; Nakon dvije, tri minute zabatke okrenemo, posolimo, posipamo majčinom dušicom i pržimo još toliko. ; U tavu s piletinom ulijemo crno vino, i kuhamo 7-8 minuta da vino napola ispari. Za to vrijeme u zdjelicu s juhom dodamo kukuruzni škrob i promiješamo. ; Zatim pileće zabatke stavimo preko povrća u vatrostalnoj posudi, prelijemo ih kuhanim vinom, mješavinom juhe i kukuruznog škroba, dodamo kestene, kriške jabuke i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Pileći zabatci na martinjski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće zabatke na martinjski način.
Zapečeni pileći zabatci u umaku od crnog vina, jabuka i kestena, je pravi recept za ove dane i budite sigurni da će se tražiti zabatak više!
Pileći zabatci na martinjski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće zabatke na martinjski način. - pileći zabatak, kesten (očišćenih, pečenih), mrkva, korijen celera, kokošji temeljac, crno vino, luk, koncentrat rajčice, lovorov list, jabuke, svinjska mast, majčina dušica, kukuruzni škrob, ulje, sol i papar, Povrće očistimo, luk nasjeckamo, mrkvu i korijen celera narežemo na kockice, a jabuku na kriške. ; U tavu, na zagrijanu svinjsku mast, dodamo luk, mrkvicu, korijen celera, lovorov list, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Nakon tri, četiri minute dodamo koncentrat rajčice, promiješamo i tako pripremljeno povrće rasporedimo po dnu vatrostalne posude. ; U čistu tavu, na zagrijano ulje, stavimo pileće zabatke (kožom prema dolje), posolimo i kratko pržimo. ; Nakon dvije, tri minute zabatke okrenemo, posolimo, posipamo majčinom dušicom i pržimo još toliko. ; U tavu s piletinom ulijemo crno vino, i kuhamo 7-8 minuta da vino napola ispari. Za to vrijeme u zdjelicu s juhom dodamo kukuruzni škrob i promiješamo. ; Zatim pileće zabatke stavimo preko povrća u vatrostalnoj posudi, prelijemo ih kuhanim vinom, mješavinom juhe i kukuruznog škroba, dodamo kestene, kriške jabuke i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Povrće očistimo, luk nasjeckamo, mrkvu i korijen celera narežemo na kockice, a jabuku na kriške.
U tavu, na zagrijanu svinjsku mast, dodamo luk, mrkvicu, korijen celera, lovorov list, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
Nakon tri, četiri minute dodamo koncentrat rajčice, promiješamo i tako pripremljeno povrće rasporedimo po dnu vatrostalne posude.
U čistu tavu, na zagrijano ulje, stavimo pileće zabatke (kožom prema dolje), posolimo i kratko pržimo.
Nakon dvije, tri minute zabatke okrenemo, posolimo, posipamo majčinom dušicom i pržimo još toliko.
U tavu s piletinom ulijemo crno vino, i kuhamo 7-8 minuta da vino napola ispari. Za to vrijeme u zdjelicu s juhom dodamo kukuruzni škrob i promiješamo.
Zatim pileće zabatke stavimo preko povrća u vatrostalnoj posudi, prelijemo ih kuhanim vinom, mješavinom juhe i kukuruznog škroba, dodamo kestene, kriške jabuke i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.