Pileći zabatci na martinjski način

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileći zabatci na martinjski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće zabatke na martinjski način.

Zapečeni pileći zabatci u umaku od crnog vina, jabuka i kestena, je pravi recept za ove dane i budite sigurni da će se tražiti zabatak više!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće očistimo, luk nasjeckamo, mrkvu i korijen celera narežemo na kockice, a jabuku na kriške.
  2. U tavu, na zagrijanu svinjsku mast, dodamo luk, mrkvicu, korijen celera, lovorov list, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
  3. Nakon tri, četiri minute dodamo koncentrat rajčice, promiješamo i tako pripremljeno povrće rasporedimo po dnu vatrostalne posude.
  4. U čistu tavu, na zagrijano ulje, stavimo pileće zabatke (kožom prema dolje), posolimo i kratko pržimo.
  5. Nakon dvije, tri minute zabatke okrenemo, posolimo, posipamo majčinom dušicom i pržimo još toliko.
  6. U tavu s piletinom ulijemo crno vino, i kuhamo 7-8 minuta da vino napola ispari. Za to vrijeme u zdjelicu s juhom dodamo kukuruzni škrob i promiješamo.
  7. Zatim pileće zabatke stavimo preko povrća u vatrostalnoj posudi, prelijemo ih kuhanim vinom, mješavinom juhe i kukuruznog škroba, dodamo kestene, kriške jabuke i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: