- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina iz pećnice na talijanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz pećnice na talijanski način.
Ma znaju ti Talijani kako se kuha, nije uzalud njihova kuhinja najpopularnija u svijetu! Ključ je uspjeha da nabavite svježe i kvalitetne namirnice, a nakon toga sve ide glatko. Budite uvjereni da ćete jedva izdržati dok se ova slasna piletina ne ispeče!
Piletina iz pećnice na talijanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz pećnice na talijanski način. - pileći file, bosiljak (mrvljenog sušenog), češnjak, maslac, luk, sjeckana rajčica, koncentrat rajčice, šećer, origano (sušenog), pileći temeljac, masline, sir mozzarella, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Pileće filete očistimo od kožica i žilica. Posolimo ih, popaprimo, posipamo mrvljenim sušenim bosiljkom, natrljamo protisnutim češnjakom i ostavimo da odstoje 2-3 minute. ; U tavi ugrijemo maslac i jednu žlicu maslinovog ulja, te s obje strane kratko popržimo filete (jednu minutu sa svake strane). ; Ovako pripremljeno meso rasporedimo po dnu vatrostalne posude za pečenje u pećnici, a na masnoću od prženja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, šećer, mrvljeni origano, ulijemo pileći temeljac i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 1-2 minute. ; Dobiveni umak prelijemo preko pilećih fileta, ravnomjerno rasporedimo, dodamo crne masline, sve zajedno prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 20 minuta. ; Nakon tog vremena sa vatrostalne posude skinemo alu foliju, na pileće filete stavimo po dvije tanko narezane kriške mozzarelle, sve zajedno vratimo u pećnicu i pečemo dalje dok se sir ne zapeče (po prilici 10-ak minuta). ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 4
- bosiljak, 1 žličica mrvljenog sušenog
- češnjak, 2 režnja
- maslac, 15 g
- luk, 2 glavice
- rajčica, 400 g sjeckana
- koncentrat rajčice, 50 g
- šećer, 15 g
- origano, 1 žličica sušenog
- pileći temeljac, 170 ml
- masline, 15 crnih
- sir mozzarella, 150 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileće filete očistimo od kožica i žilica. Posolimo ih, popaprimo, posipamo mrvljenim sušenim bosiljkom, natrljamo protisnutim češnjakom i ostavimo da odstoje 2-3 minute.
- U tavi ugrijemo maslac i jednu žlicu maslinovog ulja, te s obje strane kratko popržimo filete (jednu minutu sa svake strane).
- Ovako pripremljeno meso rasporedimo po dnu vatrostalne posude za pečenje u pećnici, a na masnoću od prženja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
- Zatim dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, šećer, mrvljeni origano, ulijemo pileći temeljac i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 1-2 minute.
- Dobiveni umak prelijemo preko pilećih fileta, ravnomjerno rasporedimo, dodamo crne masline, sve zajedno prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 20 minuta.
- Nakon tog vremena sa vatrostalne posude skinemo alu foliju, na pileće filete stavimo po dvije tanko narezane kriške mozzarelle, sve zajedno vratimo u pećnicu i pečemo dalje dok se sir ne zapeče (po prilici 10-ak minuta).
- Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |