- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina iz pećnice s krumpirima i povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz pećnice s krumpirima i povrćem. – pile (cijelo), senf, slatka mljevena paprika, pivo (u boci), krumpir, mrkva, korijen celera, luk, ružmarin, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega pripremimo umak za premaz. U zdjeli pomiješamo senf, mljevenu crvenu papriku, maslinovo i suncokretovo ulje i začinimo solju i paprom. ; Pile izvana i iznutra dobro posolimo i položimo na otvorenu pivsku bocu (pazite da boca nije previsoka) i položimo na sredinu lima za pečenje. ; Pile zatim sa svih strana kistom premažemo pripremljenim umakom. ; Od aluminijske folije napravimo mali poklopac i njime prekrijemo gornji dio pileta, da za vrijeme pečenja ne izgori. ; Krumpir, luk celer i mrkvu očistimo, operemo i narežemo na komade. ; U zdjeli pomiješamo maslinovo i suncokretovo ulje, sol i papar po ukusu, te sitno sjeckane listiće svježeg ružmarina. U zdjelu zatim dodamo narezano povrće, sve zajedno dobro izmiješamo i posložimo u lim oko pileta. ; Povrće podlijemo sa malo vode, te sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu na 220°C oko 1 sat.; – Ako želite napraviti ovaj recept, a prizor prodiranja pivske boce u izmučeno tijelo pokojnog pileta nije za vaše oči, nemojte reći da vas nismo upozorili! No preživite li taj eksplicitni prizor, očekuje vas pečeno pile kakvo još niste probali. Pivo će tokom pečenja zakuhati i polako izlaziti iz boce, čime će kontinuirano zalijevati piletinu i povrće. Ne bojte se, pivska flaša sasvim dobro podnosi visoku temperaturu!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina iz pećnice s krumpirima i povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz pećnice s krumpirima i povrćem. – pile (cijelo), senf, slatka mljevena paprika, pivo (u boci), krumpir, mrkva, korijen celera, luk, ružmarin, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega pripremimo umak za premaz. U zdjeli pomiješamo senf, mljevenu crvenu papriku, maslinovo i obično ulje i začinimo solju i paprom. ; Pile izvana i iznutra dobro posolimo i položimo na otvorenu pivsku bocu (pazite da boca nije previsoka) i položimo na sredinu lima za pečenje. ; Pile zatim sa svih strana kistom premažemo pripremljenim umakom. ; Od aluminijske folije napravimo mali poklopac i njime prekrijemo gornji dio pileta, da za vrijeme pečenja ne izgori. ; Krumpir, luk celer i mrkvu očistimo, operemo i narežemo na komade. ; U zdjeli pomiješamo maslinovo i obično ulje, sol i papar po ukusu, te sitno sjeckane listiće svježeg ružmarina. U zdjelu zatim dodamo narezano povrće, sve zajedno dobro izmiješamo i posložimo u lim oko pileta. ; Povrće podlijemo sa malo vode, te sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu na 220°C oko 1 sat.; -</div>
Piletina iz pećnice s krumpirima i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz pećnice s krumpirima i povrćem.
Ako želite napraviti ovaj recept, a prizor prodiranja pivske boce u izmučeno tijelo pokojnog pileta nije za vaše oči, nemojte reći da vas nismo upozorili! No preživite li taj eksplicitni prizor, očekuje vas pečeno pile kakvo još niste probali. Pivo će tokom pečenja zakuhati i polako izlaziti iz boce, čime će kontinuirano zalijevati piletinu i povrće. Ne bojte se, pivska flaša sasvim dobro podnosi visoku temperaturu!
Piletina iz pećnice s krumpirima i povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz pećnice s krumpirima i povrćem. - pile (cijelo), senf, slatka mljevena paprika, pivo (u boci), krumpir, mrkva, korijen celera, luk, ružmarin, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega pripremimo umak za premaz. U zdjeli pomiješamo senf, mljevenu crvenu papriku, maslinovo i obično ulje i začinimo solju i paprom. ; Pile izvana i iznutra dobro posolimo i položimo na otvorenu pivsku bocu (pazite da boca nije previsoka) i položimo na sredinu lima za pečenje. ; Pile zatim sa svih strana kistom premažemo pripremljenim umakom. ; Od aluminijske folije napravimo mali poklopac i njime prekrijemo gornji dio pileta, da za vrijeme pečenja ne izgori. ; Krumpir, luk celer i mrkvu očistimo, operemo i narežemo na komade. ; U zdjeli pomiješamo maslinovo i obično ulje, sol i papar po ukusu, te sitno sjeckane listiće svježeg ružmarina. U zdjelu zatim dodamo narezano povrće, sve zajedno dobro izmiješamo i posložimo u lim oko pileta. ; Povrće podlijemo sa malo vode, te sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu na 220°C oko 1 sat.; -
Upute po koracima:
- Prije svega pripremimo umak za premaz. U zdjeli pomiješamo senf, mljevenu crvenu papriku, maslinovo i suncokretovo ulje i začinimo solju i paprom.
- Pile izvana i iznutra dobro posolimo i položimo na otvorenu pivsku bocu (pazite da boca nije previsoka) i položimo na sredinu lima za pečenje.
- Pile zatim sa svih strana kistom premažemo pripremljenim umakom.
- Od aluminijske folije napravimo mali poklopac i njime prekrijemo gornji dio pileta, da za vrijeme pečenja ne izgori.
- Krumpir, luk celer i mrkvu očistimo, operemo i narežemo na komade.
- U zdjeli pomiješamo maslinovo i suncokretovo ulje, sol i papar po ukusu, te sitno sjeckane listiće svježeg ružmarina. U zdjelu zatim dodamo narezano povrće, sve zajedno dobro izmiješamo i posložimo u lim oko pileta.
- Povrće podlijemo sa malo vode, te sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu na 220°C oko 1 sat.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 40
Rating: 4.25
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:90minuta |
|