Piletina iz woka na slatko kiseli način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz woka na slatko kiseli način. – pileća prsa, svježa zelena paprika, luk, kompot od ananasa (ocijeđenog), rižin ocat, šećer, sojin umak, kečap, đumbir, sezamovo ulje, češnjak, mladi luk, ulje, sol, bijeli papar, Povrće očistimo, luk i mladi luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, đumbir naribamo, papriku narežemo na kockice, ananas ocijedimo i također narežemo na kockice, a piletinu očistimo od žilica i narežemo na kocke. ; Zatim piletinu premjestimo u zdjelu, prelijemo ju sezamovim uljem, polovicom sojinog umaka i rižinog octa, posipamo bijelim paprom, promiješamo, poklopimo i ostavimo da se marinira 20-ak minuta. ; U ugrijanu visoku tavicu stavimo šećer, ulijemo preostali rižin ocat i sojin umak, dodamo kečap i miješajući kuhamo umak na laganoj vatri tri, četiri minute dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Za to vrijeme u wok iznat vatre ulijemo dvije, tri žlice ulja i pričekamo da se dobro ugrije. Potom piletinu stavimo u wok i pržimo ju sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, naribani đumbir, kockice paprike, posolimo i miješajući pržimo 5 minuta na laganoj vatri, dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u wok vratimo piletinu, dodamo kockice ananasa, prelijemo pripremljenim umakom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo ga sjeckanim mladim lukom i poslužimo.; – Piletinu mariniramo, zatim ju pržimo, potom oplemenimo slatko-kiselim umakom, te spremimo na sigurno u naše trbuščiće i ciklus je gotov, stoga ga moramo ponoviti!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina iz woka na slatko kiseli način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz woka na slatko kiseli način. – pileća prsa, svježa zelena paprika, luk, kompot od ananasa (ocijeđenog), rižin ocat, šećer, sojin umak, kečap, đumbir, sezamovo ulje, češnjak, mladi luk, ulje, sol, bijeli papar, Povrće očistimo, luk i mladi luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, đumbir naribamo, papriku narežemo na kockice, ananas ocijedimo i također narežemo na kockice, a piletinu očistimo od žilica i narežemo na kocke. ; Zatim piletinu premjestimo u zdjelu, prelijemo ju sezamovim uljem, polovicom sojinog umaka i rižinog octa, posipamo bijelim paprom, promiješamo, poklopimo i ostavimo da se marinira 20-ak minuta. ; U ugrijanu visoku tavicu stavimo šećer, ulijemo preostali rižin ocat i sojin umak, dodamo kečap i miješajući kuhamo umak na laganoj vatri tri, četiri minute dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Za to vrijeme u wok iznat vatre ulijemo dvije, tri žlice ulja i pričekamo da se dobro ugrije. Potom piletinu stavimo u wok i pržimo ju sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, naribani đumbir, kockice paprike, posolimo i miješajući pržimo 5 minuta na laganoj vatri, dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u wok vratimo piletinu, dodamo kockice ananasa, prelijemo pripremljenim umakom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo ga sjeckanim mladim lukom i poslužimo.; -</div>
Piletina iz woka na slatko kiseli način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz woka na slatko kiseli način.
Piletinu mariniramo, zatim ju pržimo, potom oplemenimo slatko-kiselim umakom, te spremimo na sigurno u naše trbuščiće i ciklus je gotov, stoga ga moramo ponoviti!
Piletina iz woka na slatko kiseli način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu iz woka na slatko kiseli način. - pileća prsa, svježa zelena paprika, luk, kompot od ananasa (ocijeđenog), rižin ocat, šećer, sojin umak, kečap, đumbir, sezamovo ulje, češnjak, mladi luk, ulje, sol, bijeli papar, Povrće očistimo, luk i mladi luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, đumbir naribamo, papriku narežemo na kockice, ananas ocijedimo i također narežemo na kockice, a piletinu očistimo od žilica i narežemo na kocke. ; Zatim piletinu premjestimo u zdjelu, prelijemo ju sezamovim uljem, polovicom sojinog umaka i rižinog octa, posipamo bijelim paprom, promiješamo, poklopimo i ostavimo da se marinira 20-ak minuta. ; U ugrijanu visoku tavicu stavimo šećer, ulijemo preostali rižin ocat i sojin umak, dodamo kečap i miješajući kuhamo umak na laganoj vatri tri, četiri minute dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Za to vrijeme u wok iznat vatre ulijemo dvije, tri žlice ulja i pričekamo da se dobro ugrije. Potom piletinu stavimo u wok i pržimo ju sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, naribani đumbir, kockice paprike, posolimo i miješajući pržimo 5 minuta na laganoj vatri, dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u wok vratimo piletinu, dodamo kockice ananasa, prelijemo pripremljenim umakom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo ga sjeckanim mladim lukom i poslužimo.; -
Povrće očistimo, luk i mladi luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, đumbir naribamo, papriku narežemo na kockice, ananas ocijedimo i također narežemo na kockice, a piletinu očistimo od žilica i narežemo na kocke.
Zatim piletinu premjestimo u zdjelu, prelijemo ju sezamovim uljem, polovicom sojinog umaka i rižinog octa, posipamo bijelim paprom, promiješamo, poklopimo i ostavimo da se marinira 20-ak minuta.
U ugrijanu visoku tavicu stavimo šećer, ulijemo preostali rižin ocat i sojin umak, dodamo kečap i miješajući kuhamo umak na laganoj vatri tri, četiri minute dok se šećer potpuno ne rastopi.
Za to vrijeme u wok iznat vatre ulijemo dvije, tri žlice ulja i pričekamo da se dobro ugrije. Potom piletinu stavimo u wok i pržimo ju sa svih strana.
Nakon 7-8 minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, naribani đumbir, kockice paprike, posolimo i miješajući pržimo 5 minuta na laganoj vatri, dok povrće malo ne omekša.
Zatim u wok vratimo piletinu, dodamo kockice ananasa, prelijemo pripremljenim umakom, promiješamo i maknemo s vatre.
Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo ga sjeckanim mladim lukom i poslužimo.