Piletina na vezuvski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na vezuvski način. – pile, krumpir, grašak, kokošji temeljac, bijelo vino (suhog), šampinjoni, maslac, češnjak, češnjak u prahu, origano (sušenog), lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Šampinjone očistimo, pile narežemo na komade, češnjak na listiće, a krumpir operemo, narežemo na četvrtine i stavimo ga u vodu da ne potamni. ; Komade piletine premjestimo u plitku posudu, začinimo ih češnjakom u granulama, sušenim origanom, solju i paprom, te rukom utrljamo začine u meso.; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo komade piletine i pržimo ih sa svih strana 10-12 minuta. ; Zatim piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tavu, na masnoću od prženja, dodamo ocijeđene i osušene četvrtine krumpira, začinimo ih solju i povremeno miješajući pržimo ih na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10-ak minuta, dodamo listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom krumpir premjestimo u vatrostalnu posudu s piletinom, prelijemo umakom iz tave i juhom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25-30 minuta. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo maslac, dodamo šampinjone narezane na četvrtine, lovorov list i pržimo ih na srednje jakoj vatri tri, četiri minute, povremeno miješajući. ; Zatim dodamo grašak, začinimo solju i paprom, promiješamo, pričekamo da se sastojci dobro ugriju i tavu maknemo s vatre. ; Na tanjurima napravimo podlogu od graška i šampinjona, preko nje stavimo pečenu piletinu i krumpir te poslužimo.; – Bogat obrok, prepun različitih boja i okusa. Pržimo piletinu, pa pržimo krumpir, pa pomiješamo, pa u pećnicu, pa grašak, pa šampinjoni, pa ako vas zanima…
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina na vezuvski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na vezuvski način. – pile, krumpir, grašak, kokošiji temeljac, bijelo vino (suhog), šampinjoni, maslac, češnjak, češnjak u prahu, origano (sušenog), lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Šampinjone očistimo, pile narežemo na komade, češnjak na listiće, a krumpir operemo, narežemo na četvrtine i stavimo ga u vodu da ne potamni. ; Komade piletine premjestimo u plitku posudu, začinimo ih češnjakom u granulama, sušenim origanom, solju i paprom, te rukom utrljamo začine u meso.; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo komade piletine i pržimo ih sa svih strana 10-12 minuta. ; Zatim piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tavu, na masnoću od prženja, dodamo ocijeđene i osušene četvrtine krumpira, začinimo ih solju i povremeno miješajući pržimo ih na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10-ak minuta, dodamo listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom krumpir premjestimo u vatrostalnu posudu s piletinom, prelijemo umakom iz tave i juhom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25-30 minuta. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo maslac, dodamo šampinjone narezane na četvrtine, lovorov list i pržimo ih na srednje jakoj vatri tri, četiri minute, povremeno miješajući. ; Zatim dodamo grašak, začinimo solju i paprom, promiješamo, pričekamo da se sastojci dobro ugriju i tavu maknemo s vatre. ; Na tanjurima napravimo podlogu od graška i šampinjona, preko nje stavimo pečenu piletinu i krumpir te poslužimo.; -</div>
Piletina na vezuvski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na vezuvski način.
Bogat obrok, prepun različitih boja i okusa. Pržimo piletinu, pa pržimo krumpir, pa pomiješamo, pa u pećnicu, pa grašak, pa šampinjoni, pa ako vas zanima…
Piletina na vezuvski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na vezuvski način. - pile, krumpir, grašak, kokošiji temeljac, bijelo vino (suhog), šampinjoni, maslac, češnjak, češnjak u prahu, origano (sušenog), lovorov list, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Šampinjone očistimo, pile narežemo na komade, češnjak na listiće, a krumpir operemo, narežemo na četvrtine i stavimo ga u vodu da ne potamni. ; Komade piletine premjestimo u plitku posudu, začinimo ih češnjakom u granulama, sušenim origanom, solju i paprom, te rukom utrljamo začine u meso.; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo komade piletine i pržimo ih sa svih strana 10-12 minuta. ; Zatim piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tavu, na masnoću od prženja, dodamo ocijeđene i osušene četvrtine krumpira, začinimo ih solju i povremeno miješajući pržimo ih na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10-ak minuta, dodamo listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom krumpir premjestimo u vatrostalnu posudu s piletinom, prelijemo umakom iz tave i juhom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25-30 minuta. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo maslac, dodamo šampinjone narezane na četvrtine, lovorov list i pržimo ih na srednje jakoj vatri tri, četiri minute, povremeno miješajući. ; Zatim dodamo grašak, začinimo solju i paprom, promiješamo, pričekamo da se sastojci dobro ugriju i tavu maknemo s vatre. ; Na tanjurima napravimo podlogu od graška i šampinjona, preko nje stavimo pečenu piletinu i krumpir te poslužimo.; -
Šampinjone očistimo, pile narežemo na komade, češnjak na listiće, a krumpir operemo, narežemo na četvrtine i stavimo ga u vodu da ne potamni.
Komade piletine premjestimo u plitku posudu, začinimo ih češnjakom u granulama, sušenim origanom, solju i paprom, te rukom utrljamo začine u meso.
U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo komade piletine i pržimo ih sa svih strana 10-12 minuta.
Zatim piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tavu, na masnoću od prženja, dodamo ocijeđene i osušene četvrtine krumpira, začinimo ih solju i povremeno miješajući pržimo ih na srednje jakoj vatri.
Nakon 10-ak minuta, dodamo listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari.
Potom krumpir premjestimo u vatrostalnu posudu s piletinom, prelijemo umakom iz tave i juhom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25-30 minuta.
Za to vrijeme u tavi ugrijemo maslac, dodamo šampinjone narezane na četvrtine, lovorov list i pržimo ih na srednje jakoj vatri tri, četiri minute, povremeno miješajući.
Zatim dodamo grašak, začinimo solju i paprom, promiješamo, pričekamo da se sastojci dobro ugriju i tavu maknemo s vatre.
Na tanjurima napravimo podlogu od graška i šampinjona, preko nje stavimo pečenu piletinu i krumpir te poslužimo.