- Fina Malinić
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Sočna piletina se savršeno ljubi s hrskavom pancetom. Na to sve još dodamo krumpire i osvježavajuću salatu od šparoga i rajčica i dobili smo ručak za 10!
Piletina omotana pancetom s krumpirima i salatom od šparoga
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti piletinu omotanu pancetom s krumpirima i salatom od šparoga.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Meso i krumpiri:
- pileća prsa, 4 fileta
- talijanska mješavina začina, 1 žlica
- krumpir, 4
- pancete, 8 kriški
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 1 žlica
- Salata:
- šparoge, 250 g
- mini rajčica, 250 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 2 žlice
- talijanska mješavina začina, 1/2 žlice
- limunov sok
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva, a krumpire ogulimo i narežemo na kockice.
- Zatim krumpire i filete pilećih prsa začinimo mješavinom talijanskih začina, a onda oko svakog fileta omotamo 2 kriške tanko narezane pancete.
- Pileće filete i krumpire zatim stavimo u protvan obložen papirom za pečenje, premažemo ih uljem i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 30 minuta.
- Za to vrijeme napravimo salatu tako da šparoge stavimo kuhati na paru, otprilike 3 minute, a onda ih ocijedimo.
- Zatim u čistoj posudi pomiješamo sok jednog limuna, maslinovo ulje, mješavinu talijanskih začina i mini rajčice.
- Kada su gotove, šparoge dodamo u posudu s pripremljenim dressingom i mini rajčicama i sve zajedno dobro promiješamo.
- Kada su piletina i krumpiri gotovi, poslužimo ih, a preko njih dodamo pripremljenu salatu.
|
Vrijeme pripreme:45minuta |