- Almo Čatlak
- 45 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina pohana na talijanski način u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu pohanu na talijanski način u umaku od rajčice. – pileća prsa, pasirana rajčica, sir mozzarella, jaje, krušne mrvice, parmezan (naribani), talijanska mješavina začina, bosiljak (svježi), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), ulje (za prženje), Oprane i očišćene pileće filete narežemo na odreske debljine 1-1.5 cm. ; U jednoj zdjelici umutimo jaja, u drugu zdjelicu stavljamo krušne mrvice i u nju dodamo naribani parmezan, malo papra, a usput malo popaprimo i posolimo piletinu. Zatim mješavinu parmezana i krušnih mrvica malo izmiješamo. ; Sada komade piletine prvo uvaljamo u jaja, a zatim u krušne mrvice i parmezan. ; Ovako pripremljenu piletinu sada stavljamo u posudu s vrelom masnoćom i pohamo je s obje strane. ; Nakon poprilici 5-6 minuta, piletinu okrećemo na drugu stranu i pržimo još toliko, a za to vrijeme u vatrostalnu posudu u koju ćemo kasnije slagati piletinu stavimo malo maslinovog ulja, preko ulja ulijemo pasiranu rajčicu i začinimo ju mješavinom talijanskih začina. ; Preko rajčice stavimo nekoliko listova svježeg bosiljka i preko svega zajedno stavimo pohanu piletinu. ; Sada narežemo mozzarellu na tanke ploške i ploške složimo preko pohane piletine. Sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva. ; Nakon 15-ak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti. ; Na tanjure stavljamo piletinu s umakom, a uz jelo, po želji poslužimo kruh prepečenac i ukrasimo listićima svježeg bosiljka.
; –
Piletina pohana na talijanski način u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu pohanu na talijanski način u umaku od rajčice.
Upute po koracima:
- Oprane i očišćene pileće filete narežemo na odreske debljine 1-1.5 cm.
- U jednoj zdjelici umutimo jaja, u drugu zdjelicu stavljamo krušne mrvice i u nju dodamo naribani parmezan, malo papra, a usput malo popaprimo i posolimo piletinu. Zatim mješavinu parmezana i krušnih mrvica malo izmiješamo.
- Sada komade piletine prvo uvaljamo u jaja, a zatim u krušne mrvice i parmezan.
- Ovako pripremljenu piletinu sada stavljamo u posudu s vrelom masnoćom i pohamo je s obje strane.
- Nakon poprilici 5-6 minuta, piletinu okrećemo na drugu stranu i pržimo još toliko, a za to vrijeme u vatrostalnu posudu u koju ćemo kasnije slagati piletinu stavimo malo maslinovog ulja, preko ulja ulijemo pasiranu rajčicu i začinimo ju mješavinom talijanskih začina.
- Preko rajčice stavimo nekoliko listova svježeg bosiljka i preko svega zajedno stavimo pohanu piletinu.
- Sada narežemo mozzarellu na tanke ploške i ploške složimo preko pohane piletine. Sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
- Nakon 15-ak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
- Na tanjure stavljamo piletinu s umakom, a uz jelo, po želji poslužimo kruh prepečenac i ukrasimo listićima svježeg bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 66 Rating: 4.47 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
Pohana pileća prsa u umaku od rajčice,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Omlet s kobasicama i rajčicom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Lokarde u marinadi
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Odresci svinjskog karea u pikantnoj salsi
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Biskvit s kremom i jagodama
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Juha od krumpira s kukuruzom i sirom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
55 min
Almo Čatlak
Salata od tune s kaparama
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni s paprikom i patlidžanom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)