- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s 40 režnja češnjaka i prepečenim kruhom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s 40 režnja češnjaka i prepečenim kruhom.
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu ulijemo dosta maslinovog ulja i stavimo piletinu. Meso posolimo i dodamo 40 češnjaka i piletinu kratko prepržimo sa svih strana.
- Preprženu piletinu izvadimo sa strane da se malo ohladi.
- Kad se piletina ohladila, stavimo je u vrećicu za pečenje. U vrećicu dodamo maslinovo ulje sa cijelim režnjevima češnjaka. Dodamo grančicu dvije ružmarina i nekoliko kriški limuna. Vrećicu zatvorimo i položimo u zdjelu.
- Pripremljenu piletinu stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C, 1 sat 30 minuta.
- Gotovu piletinu slažemo na tanjure. A pržene kriške kruha premažemo s omekšanim češnjakom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |