- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s curryem na tajlandski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s curryem na tajlandski način.
Ovo jelo je prava poslastica za sve ljubitelje piletine. Marinirana piletina s mahunama, u pikantnom umaku, zacijelo Vas neće ostaviti ravnodušnim.
Piletina s curryem na tajlandski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s curryem na tajlandski način. - pileći file, riža, šećer, ocat, umak od soje, korijen đumbira, mahune (mladih), maslac od kikirikija, med, curry (u prahu), kokosovo mlijeko, sol, ulje, Rižu operemo i stavimo u vrelu i posoljenu vodu. Dodamo šećer, ocat, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri dok sva tekućina ne nestane. ; Piletinu narežemo na trakice i stavimo u zdjelu. Zatim dodamo sojin umak, sjeckani korijen đumbira, izmiješamo sastojke, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo). ; Potom meso kratko ispržimo u woku, na vrućem ulju za wok i izvadimo na stranu. ; Zatim u wok dodamo očišćene i oprane mlade mahune narezane na duljinu, po prilici tri centimetra, pržimo dok malo ne omekšaju, te i njih izvadimo na stranu. ; Potom u wok, uz stalno miješanje, dodamo maslac od kikirikija, med, curry prah, kokosovo mlijeko i dalje povremeno miješajući malo zgusnemo umak. ; Zatim vratimo meso i povrće, promiješamo i poslužimo s rižom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 500 g
- riža, 500 g
- šećer, 1/2 žličice
- ocat, 1 žličica
- sojin umak, 1 žlica
- korijen đumbira, 20 g
- mahune, 100 g mladih
- maslac od kikirikija, 1 žlica
- med, 1 žlica
- curry, 1 žlica u prahu
- kokosovo mlijeko, 400 ml
- sol
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Rižu operemo i stavimo u vrelu i posoljenu vodu. Dodamo šećer, ocat, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri dok sva tekućina ne nestane.
- Piletinu narežemo na trakice i stavimo u zdjelu. Zatim dodamo sojin umak, sjeckani korijen đumbira, izmiješamo sastojke, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo).
- Potom meso kratko ispržimo u woku, na vrućem ulju za wok i izvadimo na stranu.
- Zatim u wok dodamo očišćene i oprane mlade mahune narezane na duljinu, po prilici tri centimetra, pržimo dok malo ne omekšaju, te i njih izvadimo na stranu.
- Potom u wok, uz stalno miješanje, dodamo maslac od kikirikija, med, curry prah, kokosovo mlijeko i dalje povremeno miješajući malo zgusnemo umak.
- Zatim vratimo meso i povrće, promiješamo i poslužimo s rižom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |