Piletina s gljivama u svijetlom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s gljivama u svijetlom umaku. – pileća prsa, shiitake gljive, luk, češnjak, majčina dušica (sušene), bijelo vino (suhog), maslac, brašno, povrtni temeljac, senf, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pileća prsa narežemo na komade veličine zalogaja, shiitake gljive na listiće, a luk nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, dodamo piletinu, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 7-8 minuta dodamo sušenu majčinu dušicu i narezane gljive, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u manji lonac iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo brašno i miješamo pjenjačom da se na stvore grudice. ; Prije nego brašno dobije boju, stalno miješajući pjenjačom, polagano ulijemo juhu i vrhnje za kuhanje te i dalje miješajući, pričekamo da tekućina zavri. ; Potom u tekućinu dodamo senf, promiješamo i dobiveni umak prelijemo u lonac s piletinom i gljivama, dobro izmiješamo, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; – Ime shiitake na japanskom znači "gljiva koja raste na Shii drvetu", a japanski su plemići bili uvjereni da zaustavlja starenje. Istraživanja su pokazala da shiitake gljive imaju antikancerogene sastojke, pa dodatak ovih gljiva hrani može pomoći u prevenciji razvoja raka, a znamo da je bolje spriječiti nego liječiti stoga prionimo na kuhanje.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina s gljivama u svijetlom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s gljivama u svijetlom umaku. – pileća prsa, shitake gljive, luk, češnjak, majčina dušica (sušene), bijelo vino (suhog), maslac, brašno, povrtni temeljac, senf, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pileća prsa narežemo na komade veličine zalogaja, shiitake gljive na listiće, a luk nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, dodamo piletinu, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 7-8 minuta dodamo sušenu majčinu dušicu i narezane gljive, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u manji lonac iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo brašno i miješamo pjenjačom da se na stvore grudice. ; Prije nego brašno dobije boju, stalno miješajući pjenjačom, polagano ulijemo juhu i vrhnje za kuhanje te i dalje miješajući, pričekamo da tekućina zavri. ; Potom u tekućinu dodamo senf, promiješamo i dobiveni umak prelijemo u lonac s piletinom i gljivama, dobro izmiješamo, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; -</div>
Piletina s gljivama u svijetlom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s gljivama u svijetlom umaku.
Ime shiitake na japanskom znači "gljiva koja raste na Shii drvetu", a japanski su plemići bili uvjereni da zaustavlja starenje. Istraživanja su pokazala da shiitake gljive imaju antikancerogene sastojke, pa dodatak ovih gljiva hrani može pomoći u prevenciji razvoja raka, a znamo da je bolje spriječiti nego liječiti stoga prionimo na kuhanje.
Piletina s gljivama u svijetlom umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s gljivama u svijetlom umaku. - pileća prsa, shitake gljive, luk, češnjak, majčina dušica (sušene), bijelo vino (suhog), maslac, brašno, povrtni temeljac, senf, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pileća prsa narežemo na komade veličine zalogaja, shiitake gljive na listiće, a luk nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, dodamo piletinu, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 7-8 minuta dodamo sušenu majčinu dušicu i narezane gljive, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u manji lonac iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo brašno i miješamo pjenjačom da se na stvore grudice. ; Prije nego brašno dobije boju, stalno miješajući pjenjačom, polagano ulijemo juhu i vrhnje za kuhanje te i dalje miješajući, pričekamo da tekućina zavri. ; Potom u tekućinu dodamo senf, promiješamo i dobiveni umak prelijemo u lonac s piletinom i gljivama, dobro izmiješamo, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; -
Pileća prsa narežemo na komade veličine zalogaja, shiitake gljive na listiće, a luk nasjeckamo.
U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, dodamo piletinu, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
Nakon 7-8 minuta dodamo sušenu majčinu dušicu i narezane gljive, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
Za to vrijeme u manji lonac iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo brašno i miješamo pjenjačom da se na stvore grudice.
Prije nego brašno dobije boju, stalno miješajući pjenjačom, polagano ulijemo juhu i vrhnje za kuhanje te i dalje miješajući, pričekamo da tekućina zavri.
Potom u tekućinu dodamo senf, promiješamo i dobiveni umak prelijemo u lonac s piletinom i gljivama, dobro izmiješamo, rasporedimo u tanjure i poslužimo.