- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s medom i ananasom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s medom i ananasom.
Istočnjačka je kuhinja prepuna kombinacija koje bi nama zapadnjacima teško pale na um. Ako se već sami ne možete dosjetiti neuobičajenih kulinarskih rješenja, predlažemo da zavirite u neku od velikuh kuhinja istoka. Možda naiđete na nešto jednako ukusno poput ovoga...
Piletina s medom i ananasom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s medom i ananasom. - pileća prsa, konzervirani ananas, sok od ananasa (iz konzerve), med (od bagrema), kukuruzno brašno, đumbir (mljevenog), curry (u prahu), sojin umak, ulje, sol i papar, Pileća prsa narežemo na kocke veličine zalogaja, začinimo solju i paprom, uvaljamo u kukuruzno brašno i otresemo od viška brašna. ; U tavi na zagrijano ulje, dodamo pripremljenu piletinu, te na srednje jakoj vatri, sa svih strana pržimo po prilici 4-5 minuta. ; Zatim u tavu dodamo mljeveni đumbir, carry prah, sojin umak, promiješamo sastojke, ulijemo 200 ml vode i na laganoj vatri kuhamo, po prilici, 5-6 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelici pomiješamo med sa sokom od ananasa, dodamo žličicu kukuruznog brašna i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu umiješamo u tavu s piletinom, dodamo ananas narezan na kockice, uz povremeno miješanje pričekamo da umak zgusne i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 600 g
- kompot od ananasa, 250 g
- sok od ananasa, 130 ml iz konzerve
- med, 80 g od bagrema
- kukuruzno brašno, 100 g
- đumbir, 1/2 žlice mljevenog
- curry, 1/2 žlice u prahu
- sojin umak, 2 žlice
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileća prsa narežemo na kocke veličine zalogaja, začinimo solju i paprom, uvaljamo u kukuruzno brašno i otresemo od viška brašna.
- U tavi na zagrijano ulje, dodamo pripremljenu piletinu, te na srednje jakoj vatri, sa svih strana pržimo po prilici 4-5 minuta.
- Zatim u tavu dodamo mljeveni đumbir, carry prah, sojin umak, promiješamo sastojke, ulijemo 200 ml vode i na laganoj vatri kuhamo, po prilici, 5-6 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelici pomiješamo med sa sokom od ananasa, dodamo žličicu kukuruznog brašna i izmiješamo sastojke.
- Dobivenu smjesu umiješamo u tavu s piletinom, dodamo ananas narezan na kockice, uz povremeno miješanje pričekamo da umak zgusne i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |