- Almo Čatlak
- 80 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s mladim bobom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s mladim bobom.
Piletina aromatizirana marinadom od limuna i maslinovog ulja, pa pirjana na mješavini luka, rajčice, mrkve i korijena celera, odličan je recept za one koji vole pojesti lagan i ukusan obrok.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- piletina, 1.2 kg
- pelati rajčice, 500 g
- mladi bob, 250 g
- luk, 1 glavica
- mrkva, 100 g
- korijen celera, 100 g
- limun, 1
- bijelo vino, 100 ml suhog
- grožđice, 30 g suhih
- češnjak, 2 režnja
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk i češnjak nasjeckamo, mrkvu i korijen celera očistimo i narežemo na kockice, a limunu iscijedimo sok.
- Po dnu prikladne posude rasporedimo komade piletine, začinimo solju i paprom, prelijemo limunovim sokom i maslinovim uljem, te stavimo u hladnjak da se marinira dva sata.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i češnjak, kockice mrkve i korijena celera, posolimo, promiješamo, zatim preko povrća stavimo komade marinirane piletine, sve zajedno prelijemo umakom od mariniranja, posipamo suhim grožđicama i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno podlijevajući bijelim vinom.
- Nakon 30-ak minuta pirjanja, dodamo pelati rajčice, mladi bob, ulijemo 100 ml vode, začinimo solju i paprom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući, još 30-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |