- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s mortadelom i parmezanom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s mortadelom i parmezanom.
Kako ponekad tako običnoj piletini dati okus Italije? Varijante s umacima su razne, ali mi Vam ovaj put umjesto toga nudimo drugačiju mogućnost – „obucite“ piletinu u mortadelu i parmazen! Italija će Vam se odmah učiniti korak bližom...
Piletina s mortadelom i parmezanom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s mortadelom i parmezanom. - pileća prsa, mortadela, parmezan, pročišćeni maslac, vrhnje za kuhanje, sol i papar, Prije svega piletinu začinimo solju i paprom. ; U tavi ugrijemo pročišćeni maslac, dodamo začinjene filete i sa svake strane ih pržimo po prilici 3 minute. ; Zatim filete okrenemo na prvu stranu na kojoj su se pržili, prekrijemo ih sa po jednom tankom kriškom mortadele, posipamo naribanim parmezanom, poklopimo i pečemo dalje. ; Kada se sir počne topiti, u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, ponovno poklopimo i kuhamo. ; Nakon 5-6 minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 8 fileta
- mortadela, 8 kriški
- parmezan, 125 g
- pročišćeni maslac, 40 g
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega piletinu začinimo solju i paprom.
- U tavi ugrijemo pročišćeni maslac, dodamo začinjene filete i sa svake strane ih pržimo po prilici 3 minute.
- Zatim filete okrenemo na prvu stranu na kojoj su se pržili, prekrijemo ih sa po jednom tankom kriškom mortadele, posipamo naribanim parmezanom, poklopimo i pečemo dalje.
- Kada se sir počne topiti, u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, ponovno poklopimo i kuhamo.
- Nakon 5-6 minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |