- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s parmezanom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s parmezanom iz pećnice.
Parmezan je tvrdi sir zrnate strukture, koji je dobio ime po pokrajini Parmi u Italiji, u kojoj se proizvodi još od 13. stoljeća i izvrsno se slaže s piletinom. Kako smo ih ovaj put sljubili, možete pogledati u priloženom videu. Dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći zabatak, 600 g u filetima
- krušne mrvice, 60 g
- parmezan, 100 g naribanog
- mladi luk, 2
- limun, 1
- maslac, 70 g
- pileći temeljac, 250 ml
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mladi luk nasjeckamo, maslac rastopimo, a limunu naribamo koru i iscijedimo sok.
- U zdjelu s krušnim mrvicama dodamo ¾ naribanog parmezana, naribanu koricu limuna, ulijemo rastopljeni maslac i žlicom izmiješamo sastojke.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo pileće meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana.
- Nakon 10-ak minuta, pazeći da piletina nije potpuno pečena, izvadimo ju i rasporedimo po dnu vatrostalne posude.
- Zatim ju posipamo sjeckanim mladim lukom, prekrijemo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
- Za to vrijeme na masnoću od prženja ulijemo juhu i limunov sok te pjenjačom miješamo tako da oslobodimo karamelizirani sloj s dna tave (deglaziramo), a kad zavri kuhamo na laganoj vatri dok umak napola ne reducira.
- Potom umak maknemo s vatre, začinimo ga mljevenim paprom, dodamo preostali naribani parmezan, sjeckani peršin i izmiješamo sastojke.
- Dobiveni umak rasporedimo na tanjure, preko njega složimo gratiniranu piletinu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |