- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
U zadnjih nekoliko godina, wok tava stječe ogromnu popularnost diljem svijeta, pa tako i u našim krajevima. No, wok zapravo nije izmišljotina novog doba, već tradicionalna kineska tava za kuhanje, specifičnog kupolastog oblika. Ono što mi možemo reći o woku jest da nam za pripremu hrane treba puno manje ulja, a i vremena.
Piletina s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti piletinu s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 400 g
- rižini rezanci, 150 g
- suncokretovo ulje, 2 žlice
- med, 2 žlice
- mrkva, 2
- celerova stabljika, 2
- svježe crvene paprike, 1/2
- svježa zelena paprika, 1/2
- luk, 1 glavica
- peršin (svježi)
- papar (svježe mljeveni)
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tjesteninu stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu te kuhamo po uputama na pakiranju, a zatim ocijedimo i isperemo hladnom vodom.
- Pileća prsa narežemo na komade, mrkvu, stabljiku celera, luk i peršin nasjeckamo, a polovice paprika narežemo na trakice.
- Zatim piletinu začinimo svježe mljevenim paprom i posolimo te stavimo peći u wok tavu na zagrijano ulje.
- Piletinu pržimo do desetak minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju.
- Zatim piletinu izvadimo na stranu, a na preostalo ulje dodamo luk i posolimo ga.
- Kada je luk omekšao, dodamo mu mrkvu, celerovu stabljiku i papriku te sve zajedno još malo posolimo.
- Nakon što je svo povrće omekšalo, u wok tavu dodamo i peršin.
- Nakon poprilici pet minuta, u wok tavu dodamo dvije žlice meda, kratko promiješamo te ugasimo vatru.
- Ovako pripremljeno povrće pomiješamo s tjesteninom i piletinom te poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |