- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s umakom od ananasa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od ananasa.
Piletina kao jedna vrlo neutralna naimirnica ima tu prednost da su njene mogućnosi kombiniranja gotovo neiscrpne. To dokazuje i ovaj recept u kojem ananas, vino i sok od naranče čine osnovu za jako ukusan umak kojem ćete se uvijek iznova vraćati!
Piletina s umakom od ananasa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od ananasa. - pile (cca 1,3 kg), crno vino, sok od ananasa, sok od limuna, naranča, škrobno brašno, ananas, ulje, sol i papar, Pile operemo, ocijedimo, narežemo na četiri dijela, posolimo i stavimo na dno prikladne vatrostalne posude, koju smo premazali uljem. x; U visoku usku posudu ulijemo crno vino, sok od ananasa, limunov sok, začinimo s pola žličice soli i ¼ žličice bijelog papra, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. ; Dobivenu tekućinu prelijemo preko piletine, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 60-ak minuta, povremeno polijevajući piletinu sokom od pečenja. ; Zatim piletinu izvadimo iz pećnice, stavimo na toplo i poklopimo, a s umaka od pečenja oberemo masnoću i procijedimo ga. ; U tavu ulijemo narančin sok, dodamo škrobno brašno i izmiješamo sastojke pazeći da ne ostanu grudice. ; Zatim ulijemo sok od pečenja (po prilici 300 ml), upalimo vatru i kada zavri, na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok umak ne zgusne. ; U gotov umak dodamo na kockice narezan ananas, naribanu koricu naranče i ostavimo da se ananas ugrije. ; Komade piletine rasporedimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom i uz ovo jelo poslužimo pire krumpir.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pile, 1 cca 1,3 kg
- crno vino, 200 ml
- sok od ananasa, 200 ml
- sok od limuna, 30 ml
- naranča, 1
- škrobno brašno, 1 žica
- ananas, 3 koluta
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pile operemo, ocijedimo, narežemo na četiri dijela, posolimo i stavimo na dno prikladne vatrostalne posude, koju smo premazali uljem. x
- U visoku usku posudu ulijemo crno vino, sok od ananasa, limunov sok, začinimo s pola žličice soli i ¼ žličice bijelog papra, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom.
- Dobivenu tekućinu prelijemo preko piletine, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 60-ak minuta, povremeno polijevajući piletinu sokom od pečenja.
- Zatim piletinu izvadimo iz pećnice, stavimo na toplo i poklopimo, a s umaka od pečenja oberemo masnoću i procijedimo ga.
- U tavu ulijemo narančin sok, dodamo škrobno brašno i izmiješamo sastojke pazeći da ne ostanu grudice.
- Zatim ulijemo sok od pečenja (po prilici 300 ml), upalimo vatru i kada zavri, na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok umak ne zgusne.
- U gotov umak dodamo na kockice narezan ananas, naribanu koricu naranče i ostavimo da se ananas ugrije.
- Komade piletine rasporedimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom i uz ovo jelo poslužimo pire krumpir.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |