Piletina s umakom od ananasa

 • 100 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Piletina s umakom od ananasa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od ananasa.

Piletina kao jedna vrlo neutralna naimirnica ima tu prednost da su njene mogućnosi kombiniranja gotovo neiscrpne. To dokazuje i ovaj recept u kojem ananas, vino i sok od naranče čine osnovu za jako ukusan umak kojem ćete se uvijek iznova vraćati!

Piletina s umakom od ananasa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od ananasa. - pile (cca 1,3 kg), crno vino, sok od ananasa, sok od limuna, naranča, škrobno brašno, ananas, ulje, sol i papar, Pile operemo, ocijedimo, narežemo na četiri dijela, posolimo i stavimo na dno prikladne vatrostalne posude, koju smo premazali uljem. x; U visoku usku posudu ulijemo crno vino, sok od ananasa, limunov sok, začinimo s pola žličice soli i ¼ žličice bijelog papra, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. ; Dobivenu tekućinu prelijemo preko piletine, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 60-ak minuta, povremeno polijevajući piletinu sokom od pečenja. ; Zatim piletinu izvadimo iz pećnice, stavimo na toplo i poklopimo, a s umaka od pečenja oberemo masnoću i procijedimo ga. ; U tavu ulijemo narančin sok, dodamo škrobno brašno i izmiješamo sastojke pazeći da ne ostanu grudice. ; Zatim ulijemo sok od pečenja (po prilici 300 ml), upalimo vatru i kada zavri, na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok umak ne zgusne. ; U gotov umak dodamo na kockice narezan ananas, naribanu koricu naranče i ostavimo da se ananas ugrije. ; Komade piletine rasporedimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom i uz ovo jelo poslužimo pire krumpir.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Pile operemo, ocijedimo, narežemo na četiri dijela, posolimo i stavimo na dno prikladne vatrostalne posude, koju smo premazali uljem. x
 2. U visoku usku posudu ulijemo crno vino, sok od ananasa, limunov sok, začinimo s pola žličice soli i ¼ žličice bijelog papra, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom.
 3. Dobivenu tekućinu prelijemo preko piletine, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 60-ak minuta, povremeno polijevajući piletinu sokom od pečenja.
 4. Zatim piletinu izvadimo iz pećnice, stavimo na toplo i poklopimo, a s umaka od pečenja oberemo masnoću i procijedimo ga.
 5. U tavu ulijemo narančin sok, dodamo škrobno brašno i izmiješamo sastojke pazeći da ne ostanu grudice.
 6. Zatim ulijemo sok od pečenja (po prilici 300 ml), upalimo vatru i kada zavri, na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok umak ne zgusne.
 7. U gotov umak dodamo na kockice narezan ananas, naribanu koricu naranče i ostavimo da se ananas ugrije.
 8. Komade piletine rasporedimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom i uz ovo jelo poslužimo pire krumpir.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: