- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s umakom od prošeka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od prošeka. – pileća prsa, luk, prošek, pileći temeljac, maslac, limun, kukuruzni škrob, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Filete pilećih prsa ukoso narežemo na tanke odreske, luk nasjeckamo, a limunov sok iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo odreske piletine, posolimo ih i pržimo s obiju strana. ; Nakon 5-6 minuta odreske izvadimo u prikladnu posudu i poklopimo, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 3-4 minute. ; Zatim ulijemo prošek i polovicu juhe, promiješamo i kuhamo dok tekućina napola ne ispari. ; Potom u zdjelicu s kukuruznim brašnom ulijemo preostalu juhu i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu i miješamo pjenjačom da se ne stvore grudice. ; Kada se umak počne zgušnjavati, dodamo sjeckani peršin, u tavu vratimo piletinu, dodamo kockice maslaca i čim umak zavri tavu maknemo s vatre i sastojke promiješamo da se maslac stopi s umakom. ; Piletinu s umakom rasporedimo na tanjure, pokapamo limunovim sokom i poslužimo.
; – Pod prošekom se podrazumijevaju dalmatinska desertna vina, karakteristične boje, okusa i mirisa, a njihovo dodavanje u umake, jelima daje posebnu aromu i okus, kao što je slučaj i s ovim receptom.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina s umakom od prošeka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od prošeka. – pileća prsa, luk, prošek, pileći temeljac, maslac, limun, kukuruzni škrob, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Filete pilećih prsa ukoso narežemo na tanke odreske, luk nasjeckamo, a limunov sok iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo odreske piletine, posolimo ih i pržimo s obiju strana. ; Nakon 5-6 minuta odreske izvadimo u prikladnu posudu i poklopimo, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 3-4 minute. ; Zatim ulijemo prošek i polovicu juhe, promiješamo i kuhamo dok tekućina napola ne ispari. ; Potom u zdjelicu s kukuruznim brašnom ulijemo preostalu juhu i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu i miješamo pjenjačom da se ne stvore grudice. ; Kada se umak počne zgušnjavati, dodamo sjeckani peršin, u tavu vratimo piletinu, dodamo kockice maslaca i čim umak zavri tavu maknemo s vatre i sastojke promiješamo da se maslac stopi s umakom. ; Piletinu s umakom rasporedimo na tanjure, pokapamo limunovim sokom i poslužimo.
; -</div>
Piletina s umakom od prošeka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od prošeka.
Pod prošekom se podrazumijevaju dalmatinska desertna vina, karakteristične boje, okusa i mirisa, a njihovo dodavanje u umake, jelima daje posebnu aromu i okus, kao što je slučaj i s ovim receptom.
Piletina s umakom od prošeka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od prošeka. - pileća prsa, luk, prošek, pileći temeljac, maslac, limun, kukuruzni škrob, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Filete pilećih prsa ukoso narežemo na tanke odreske, luk nasjeckamo, a limunov sok iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo odreske piletine, posolimo ih i pržimo s obiju strana. ; Nakon 5-6 minuta odreske izvadimo u prikladnu posudu i poklopimo, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 3-4 minute. ; Zatim ulijemo prošek i polovicu juhe, promiješamo i kuhamo dok tekućina napola ne ispari. ; Potom u zdjelicu s kukuruznim brašnom ulijemo preostalu juhu i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu i miješamo pjenjačom da se ne stvore grudice. ; Kada se umak počne zgušnjavati, dodamo sjeckani peršin, u tavu vratimo piletinu, dodamo kockice maslaca i čim umak zavri tavu maknemo s vatre i sastojke promiješamo da se maslac stopi s umakom. ; Piletinu s umakom rasporedimo na tanjure, pokapamo limunovim sokom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Filete pilećih prsa ukoso narežemo na tanke odreske, luk nasjeckamo, a limunov sok iscijedimo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo odreske piletine, posolimo ih i pržimo s obiju strana.
- Nakon 5-6 minuta odreske izvadimo u prikladnu posudu i poklopimo, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 3-4 minute.
- Zatim ulijemo prošek i polovicu juhe, promiješamo i kuhamo dok tekućina napola ne ispari.
- Potom u zdjelicu s kukuruznim brašnom ulijemo preostalu juhu i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu i miješamo pjenjačom da se ne stvore grudice.
- Kada se umak počne zgušnjavati, dodamo sjeckani peršin, u tavu vratimo piletinu, dodamo kockice maslaca i čim umak zavri tavu maknemo s vatre i sastojke promiješamo da se maslac stopi s umakom.
- Piletinu s umakom rasporedimo na tanjure, pokapamo limunovim sokom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 64
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:35minuta |
|