Piletina s umakom od prošeka

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina s umakom od prošeka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od prošeka.

Pod prošekom se podrazumijevaju dalmatinska desertna vina, karakteristične boje, okusa i mirisa, a njihovo dodavanje u umake, jelima daje posebnu aromu i okus, kao što je slučaj i s ovim receptom.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete pilećih prsa ukoso narežemo na tanke odreske, luk nasjeckamo, a limunov sok iscijedimo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo odreske piletine, posolimo ih i pržimo s obiju strana.
  3. Nakon 5-6 minuta odreske izvadimo u prikladnu posudu i poklopimo, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 3-4 minute.
  4. Zatim ulijemo prošek i polovicu juhe, promiješamo i kuhamo dok tekućina napola ne ispari.
  5. Potom u zdjelicu s kukuruznim brašnom ulijemo preostalu juhu i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  6. Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu i miješamo pjenjačom da se ne stvore grudice.
  7. Kada se umak počne zgušnjavati, dodamo sjeckani peršin, u tavu vratimo piletinu, dodamo kockice maslaca i čim umak zavri tavu maknemo s vatre i sastojke promiješamo da se maslac stopi s umakom.
  8. Piletinu s umakom rasporedimo na tanjure, pokapamo limunovim sokom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 64
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: