Piletina sa shiitake gljivama i povrćem iz woka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu sa shiitake gljivama i povrćem iz woka. – pileća prsa (u filetima), kukuruzni škrob, prošek, sojin umak, mrkva, luk, mahune (svježih), shiitake gljive, češnjak, đumbir, umak od kamenica, umak od ljutih papričica, ulje, sol, Piletinu očistimo i narežemo na komade veličine zalogaja, gljive i luk na trakice, mrkvu na kose kolutiće, očišćene mahune na komade veličine 4-5 cm, a đumbir i češnjak naribamo. ; U zdjelu stavimo žlicu sojinog umaka, ulijemo polovicu prošeka, žlicu ulja, dodamo kukuruzni škrob, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo komade piletine i sve zajedno dobro izmiješamo. ; U zasebnu zdjelicu stavimo umak od ljutih papričica, ulijemo umak od kamenica, preostali prošek i sojin umak te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Po stijenkama vrućeg woka prelijemo ulje, dodamo komade marinirane piletine i pržimo ju sa svih strana 5-6 minuta. ; Prženu piletinu izvadimo na toplo, a po stjenkama woka prelijemo cca. 200 ml vode i kuhačom skinemo karamelizirani sloj od prženja te kuhamo na laganoj vatri dok tekućina napola ne ispari. ; Nakon 2-3 minute dodamo kolutiće mrkve i komade mahuna te pirjamo 2-3 minute. ; Potom dodamo trakice luka i gljiva, naribani đumbir i češnjak, promiješamo i pirjamo dalje. ; Nakon 1-2 minute ulijemo mješavinu umaka od kamenica, ljutih papričica i sojinog umaka, vratimo piletinu, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre. ; Jelo rasporedimo na tanjure, po želji posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
; – Shiitake je gljiva parazit s mnogo pozitivnih zdravstvenih efekata, među kojima je najvažnije poticanje imuniteta i smanjenje kolesterola, a koja raste na shiitake drvetu po kome je dobila ime i izvorni prijevod bi bio shii-hrast, take-gljiva. Kad tako zdravoj i ukusnoj gljivi dodamo malo povrća i piletine biti ćemo jako zdravi ali i siti. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina sa shiitake gljivama i povrćem iz woka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu sa shiitake gljivama i povrćem iz woka. – pileća prsa (u filetima), kukuruzni škrob, prošek, sojin umak, mrkva, luk, mahune (svježih), shitake gljive, češnjak, đumbir, umak od kamenica, umak od ljutih papričica, ulje, sol, Piletinu očistimo i narežemo na komade veličine zalogaja, gljive i luk na trakice, mrkvu na kose kolutiće, očišćene mahune na komade veličine 4-5 cm, a đumbir i češnjak naribamo. ; U zdjelu stavimo žlicu sojinog umaka, ulijemo polovicu prošeka, žlicu ulja, dodamo kukuruzni škrob, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo komade piletine i sve zajedno dobro izmiješamo. ; U zasebnu zdjelicu stavimo umak od ljutih papričica, ulijemo umak od kamenica, preostali prošek i sojin umak te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Po stijenkama vrućeg woka prelijemo ulje, dodamo komade marinirane piletine i pržimo ju sa svih strana 5-6 minuta. ; Prženu piletinu izvadimo na toplo, a po stjenkama woka prelijemo cca. 200 ml vode i kuhačom skinemo karamelizirani sloj od prženja te kuhamo na laganoj vatri dok tekućina napola ne ispari. ; Nakon 2-3 minute dodamo kolutiće mrkve i komade mahuna te pirjamo 2-3 minute. ; Potom dodamo trakice luka i gljiva, naribani đumbir i češnjak, promiješamo i pirjamo dalje. ; Nakon 1-2 minute ulijemo mješavinu umaka od kamenica, ljutih papričica i sojinog umaka, vratimo piletinu, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre. ; Jelo rasporedimo na tanjure, po želji posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
; -</div>
Piletina sa shiitake gljivama i povrćem iz woka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu sa shiitake gljivama i povrćem iz woka.
Shiitake je gljiva parazit s mnogo pozitivnih zdravstvenih efekata, među kojima je najvažnije poticanje imuniteta i smanjenje kolesterola, a koja raste na shiitake drvetu po kome je dobila ime i izvorni prijevod bi bio shii-hrast, take-gljiva. Kad tako zdravoj i ukusnoj gljivi dodamo malo povrća i piletine biti ćemo jako zdravi ali i siti. Dobar tek!
Piletina sa shiitake gljivama i povrćem iz woka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu sa shiitake gljivama i povrćem iz woka. - pileća prsa (u filetima), kukuruzni škrob, prošek, sojin umak, mrkva, luk, mahune (svježih), shitake gljive, češnjak, đumbir, umak od kamenica, umak od ljutih papričica, ulje, sol, Piletinu očistimo i narežemo na komade veličine zalogaja, gljive i luk na trakice, mrkvu na kose kolutiće, očišćene mahune na komade veličine 4-5 cm, a đumbir i češnjak naribamo. ; U zdjelu stavimo žlicu sojinog umaka, ulijemo polovicu prošeka, žlicu ulja, dodamo kukuruzni škrob, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo komade piletine i sve zajedno dobro izmiješamo. ; U zasebnu zdjelicu stavimo umak od ljutih papričica, ulijemo umak od kamenica, preostali prošek i sojin umak te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Po stijenkama vrućeg woka prelijemo ulje, dodamo komade marinirane piletine i pržimo ju sa svih strana 5-6 minuta. ; Prženu piletinu izvadimo na toplo, a po stjenkama woka prelijemo cca. 200 ml vode i kuhačom skinemo karamelizirani sloj od prženja te kuhamo na laganoj vatri dok tekućina napola ne ispari. ; Nakon 2-3 minute dodamo kolutiće mrkve i komade mahuna te pirjamo 2-3 minute. ; Potom dodamo trakice luka i gljiva, naribani đumbir i češnjak, promiješamo i pirjamo dalje. ; Nakon 1-2 minute ulijemo mješavinu umaka od kamenica, ljutih papričica i sojinog umaka, vratimo piletinu, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre. ; Jelo rasporedimo na tanjure, po želji posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
; -
Piletinu očistimo i narežemo na komade veličine zalogaja, gljive i luk na trakice, mrkvu na kose kolutiće, očišćene mahune na komade veličine 4-5 cm, a đumbir i češnjak naribamo.
U zdjelu stavimo žlicu sojinog umaka, ulijemo polovicu prošeka, žlicu ulja, dodamo kukuruzni škrob, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo komade piletine i sve zajedno dobro izmiješamo.
U zasebnu zdjelicu stavimo umak od ljutih papričica, ulijemo umak od kamenica, preostali prošek i sojin umak te pjenjačom izmiješamo sastojke.
Po stijenkama vrućeg woka prelijemo ulje, dodamo komade marinirane piletine i pržimo ju sa svih strana 5-6 minuta.
Prženu piletinu izvadimo na toplo, a po stjenkama woka prelijemo cca. 200 ml vode i kuhačom skinemo karamelizirani sloj od prženja te kuhamo na laganoj vatri dok tekućina napola ne ispari.
Nakon 2-3 minute dodamo kolutiće mrkve i komade mahuna te pirjamo 2-3 minute.
Potom dodamo trakice luka i gljiva, naribani đumbir i češnjak, promiješamo i pirjamo dalje.
Nakon 1-2 minute ulijemo mješavinu umaka od kamenica, ljutih papričica i sojinog umaka, vratimo piletinu, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre.
Jelo rasporedimo na tanjure, po želji posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.