- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Postoje mnoge varijacije ovog umaka i gotovo je nemoguće da on ispadne loše. Ako nemate ideju što danas pripremiti za ručak, okušajte se u ovom brzom i finom receptu.
Piletina u bijelom umaku s mladim lukom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti piletinu u bijelom umaku s mladim lukom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 4
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- češnjak, 1 režanj
- mladi luk, 1 vezica
- senf, 2 žličice
- bijelo vino, 100 ml
- svježi peršin
- muškatni oraščić
- curry
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Filete pilećih prsa začinimo solju i paprom, a zatim ih popečemo u tavi, na maslinovom ulju, oko 5 minuta, do zlatne boje.
- Zatim maknemo piletinu iz tave, a na preostalo ulje stavimo češnjak narezan na sitno.
- Kada češnjak počne puštati miris, u tavu ulijemo bijelo vino i dodamo sjeckani svježi peršin, stalno miješajući.
- Zatim u umak dodamo vrhnje i dvije žličice senfa te začinimo muškatnim oraščićem, curryem, paprom i posolimo.
- Kada umak lagano prokuha, u njega vratimo pileće filete, dodamo nasjeckani mladi luk i ostavimo kuhati još pet minuta.
- Nakon proteklog vremena ugasimo vatru i piletinu poslužimo uz kuhani krumpir.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |