- Fina Malinić
- 30 min
- 2 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
Piletina u bijelom umaku sa šampinjonima
Popularnost: |
|
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- biljno ulje, 1 žlica
- dimljena slanina, 150 g
- pileća prsa, 2
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 češnja
- šampinjoni, 200 g
- maslac, 20 g
- suho začinsko bilje, 1 prstohvat
- bijelo vino, 250 ml
- kiselo vrhnje, 250 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Zagrijte ulje na jakoj vatri, narežite slaninu, dodajte ju u tavu i pržite 3-4 minute dok ne postane hrskava. Izvadite ju iz posude i ostavite na tanjuru sa strane.
- Dok se slanina prži, piletinu narežite na trakice veličine koliko stane u zalogaj.
- Stavite piletinu u lonac, začinite s malo papra i pecite sa svih strana dok ne porumeni. Izvadite i odložite na tanjur sa slaninom.
- Dok se piletina prži, ogulite i nasjeckajte luk i češnjak, a gljive narežite na ploške. Lagano smanjite vatru i dodajte maslac.
- Kad se počne pjeniti, dodajte luk, začinite solju i paprom te pržite 3-4 minute dok ne omekša.
- Dodajte češnjak, kuhajte 1 minutu pa dodajte gljive. Pržite 3-4 minute dok ne omekša, a zatim umiješajte začinsko bilje.
- Prelijte vinom i pustite da zavrije. Vratite piletinu, slaninu i ostale sokove u tavu te kuhajte na umjerenoj vatri 3-4 minute.
- Dodajte vrhnje, pustite da zavrije pa dinstajte 10 minuta. Poslužite uz prilog po izboru.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |