- Almo Čatlak
- 60 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina u kokosovom mlijeku s paprikama i rajčicom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u kokosovom mlijeku s paprikama i rajčicom. – pile ((po prilici 1,5 kg)), svježa crvena paprika, kokosovo mlijeko, luk, češnjak, rajčica, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Paprike očistimo i narežemo na prutiće, rajčice narežemo na kriške i odstranimo im srednji mekani dio i kožicu, luk narežemo na prutiće, češnjak na listiće, a pile rasječemo na 10 komada. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, preko njega složimo komade piletine, posolimo ju i pržimo sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta prženja dodamo narezanu papriku i rajčicu, listiće češnjaka, posolimo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim ulijemo kokosovo mlijeko, posipamo sjeckanim peršinom, malo promiješamo i kuhamo još 10 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Piletina ovako, piletina onako, piletina simo, piletina tamo, piletina na 1001 način i svaki je dobar, ali pripremite li piletinu na ovaj način, sigurno ćete biti ugodno iznenađeni.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina u kokosovom mlijeku s paprikama i rajčicom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u kokosovom mlijeku s paprikama i rajčicom. – pile ((po prilici 1,5 kg)), svježa crvena paprika, kokosovo mlijeko, luk, češnjak, rajčica, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Paprike očistimo i narežemo na prutiće, rajčice narežemo na kriške i odstranimo im srednji mekani dio i kožicu, luk narežemo na prutiće, češnjak na listiće, a pile rasječemo na 10 komada. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, preko njega složimo komade piletine, posolimo ju i pržimo sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta prženja dodamo narezanu papriku i rajčicu, listiće češnjaka, posolimo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim ulijemo kokosovo mlijeko, posipamo sjeckanim peršinom, malo promiješamo i kuhamo još 10 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Piletina u kokosovom mlijeku s paprikama i rajčicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u kokosovom mlijeku s paprikama i rajčicom.
Piletina ovako, piletina onako, piletina simo, piletina tamo, piletina na 1001 način i svaki je dobar, ali pripremite li piletinu na ovaj način, sigurno ćete biti ugodno iznenađeni.
Piletina u kokosovom mlijeku s paprikama i rajčicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u kokosovom mlijeku s paprikama i rajčicom. - pile ((po prilici 1,5 kg)), svježa crvena paprika, kokosovo mlijeko, luk, češnjak, rajčica, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Paprike očistimo i narežemo na prutiće, rajčice narežemo na kriške i odstranimo im srednji mekani dio i kožicu, luk narežemo na prutiće, češnjak na listiće, a pile rasječemo na 10 komada. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, preko njega složimo komade piletine, posolimo ju i pržimo sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta prženja dodamo narezanu papriku i rajčicu, listiće češnjaka, posolimo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim ulijemo kokosovo mlijeko, posipamo sjeckanim peršinom, malo promiješamo i kuhamo još 10 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Paprike očistimo i narežemo na prutiće, rajčice narežemo na kriške i odstranimo im srednji mekani dio i kožicu, luk narežemo na prutiće, češnjak na listiće, a pile rasječemo na 10 komada.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, preko njega složimo komade piletine, posolimo ju i pržimo sa svih strana.
- Nakon 7-8 minuta prženja dodamo narezanu papriku i rajčicu, listiće češnjaka, posolimo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
- Zatim ulijemo kokosovo mlijeko, posipamo sjeckanim peršinom, malo promiješamo i kuhamo još 10 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 45
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|