- Fina Malinić
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Hrskavo lisnato tijesto i sočna piletina, s dodatkom povrća i sira, idealne su namirnice za ručak. Ipak, ako želite ovo remek djelo poslužiti vašim gostima kao užinu, umjesto rolade možete napraviti i male roladice te tako oduševiti vaše goste.
Piletina u lisnatom tijestu s povrćem i sirom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti piletinu u lisnatom tijestu s povrćem i sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 1 komad bez kosti
- lisnato tijesto, 500 g
- grašak i kukuruz iz konzerve, 280 g
- topivi sir, 140 g u trokutićima
- senf
- papar
- sol
- mljevena ljuta paprika
- suncokretovo ulje
- sjemenke suncokreta
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Lisnato tijesto razvaljamo i stavimo na protvan obložen papirom za pečenje.
- Zatim pileća prsa narežemo na velike komade, istučemo ih batom za meso te začinimo paprom, mljevenom paprikom i posolimo.
- Sada pripremimo topivi sir, tako da s njega odstranimo foliju i slažemo ga po strani.
- Zatim meso ravnomjerno slažemo po lisnatom tijestu, dodajemo topivi sir te miješano povrće iz konzerve.
- Kada smo posložili sve sastojke, lisnato tijesto zarolamo u roladu, premažemo senfom te po želji dodamo suncokretove sjemenke.
- Ovako pripremljenu roladu stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva, na 30-35 minuta.
- Nakon proteklog vremena, roladu izvadimo iz pećnice, a zatim poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:60minuta |