- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina u umaku od kikirikija
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od kikirikija.
Ako još niste probali piletinu u kombinaciji s okusom nekog od orašastih plodova, krajnji je čas da to učinite. Blagi okus piletine savršena je podloga za umak na bazi kikirikija i vjerujemo da ćete ovo jelo isprobati više od jedan put!
Piletina u umaku od kikirikija - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od kikirikija. - pile ((cca 1,3 kg)), lovorov list (3 lovorova lista), rajčica (sjeckane), koncentrat rajčice, luk (u granulama), maslac od kikirikija, sol i papar, Pile operemo i ocijedimo, odstranimo kožu i narežemo na 8 dijelova. ; Ovako pripremljenu piletinu stavimo u lonac s vrelom vodom, posolimo, dodamo lovorove listove i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo, po prilici, 25 minuta. ; Zatim piletinu izvadimo, a u loncu sačuvamo 250 ml juhe od kuhanja. ; U lonac s juhom dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, promiješamo sastojke, dodamo luk u granulama, malo posolimo i popaprimo bijelim paprom, upalimo vatru, sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo 5-6 minuta. ; Zatim u umak postepeno umiješamo maslac od kikirikija, vratimo kuhane komade piletine, prekrijemo ih umakom, poklopimo i na sasvim laganoj vatri kuhamo još 5 minuta. ; Gotovo jelo složimo na prikladne tanjure, po želji prelijemo umakom i uz njih poslužimo kuhanu rižu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pile, 1 (cca 1,3 kg)
- lovorov list, 3 3 lovorova lista
- rajčica, 350 g sjeckane
- koncentrat rajčice, 70 g
- luk, 10 g u granulama
- maslac od kikirikija, 150 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pile operemo i ocijedimo, odstranimo kožu i narežemo na 8 dijelova.
- Ovako pripremljenu piletinu stavimo u lonac s vrelom vodom, posolimo, dodamo lovorove listove i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo, po prilici, 25 minuta.
- Zatim piletinu izvadimo, a u loncu sačuvamo 250 ml juhe od kuhanja.
- U lonac s juhom dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, promiješamo sastojke, dodamo luk u granulama, malo posolimo i popaprimo bijelim paprom, upalimo vatru, sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo 5-6 minuta.
- Zatim u umak postepeno umiješamo maslac od kikirikija, vratimo kuhane komade piletine, prekrijemo ih umakom, poklopimo i na sasvim laganoj vatri kuhamo još 5 minuta.
- Gotovo jelo složimo na prikladne tanjure, po želji prelijemo umakom i uz njih poslužimo kuhanu rižu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |