- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina u umaku od prošeka i kadulje – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od prošeka i kadulje. – pileća prsa, luk, limun, kokošji temeljac, prošek, maslac, kadulja (svježe), peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, pileća prsa narežemo na trakice, maslac na kockice, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo trakice piletine, listiće kadulje, posolimo i povremeno miješajući, pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta prženja ulijemo sok od limuna, prošek i juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri dok tekućina napola ne ispari. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja, tavu maknemo s vatre i stalno miješajući, postupno dodajemo kockice maslaca dok se umak ne poveže. ; Potom dodamo sjeckani peršin, izmiješamo sastojke i jelo možemo poslužiti.
; – Pržene trakice pilećih prsa u aromatičnom umaku od prošeka, kadulje i soka od limuna. Što još više kazati o ovom jelu, kad znamo da slike govore više od riječi.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina u umaku od prošeka i kadulje – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od prošeka i kadulje. – pileća prsa, luk, limun, kokošiji temeljac, prošek, maslac, kadulja (svježe), peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, pileća prsa narežemo na trakice, maslac na kockice, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo trakice piletine, listiće kadulje, posolimo i povremeno miješajući, pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta prženja ulijemo sok od limuna, prošek i juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri dok tekućina napola ne ispari. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja, tavu maknemo s vatre i stalno miješajući, postupno dodajemo kockice maslaca dok se umak ne poveže. ; Potom dodamo sjeckani peršin, izmiješamo sastojke i jelo možemo poslužiti.
; -</div>
Piletina u umaku od prošeka i kadulje
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od prošeka i kadulje.
Pržene trakice pilećih prsa u aromatičnom umaku od prošeka, kadulje i soka od limuna. Što još više kazati o ovom jelu, kad znamo da slike govore više od riječi.
Piletina u umaku od prošeka i kadulje - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od prošeka i kadulje. - pileća prsa, luk, limun, kokošiji temeljac, prošek, maslac, kadulja (svježe), peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, pileća prsa narežemo na trakice, maslac na kockice, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo trakice piletine, listiće kadulje, posolimo i povremeno miješajući, pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta prženja ulijemo sok od limuna, prošek i juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri dok tekućina napola ne ispari. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja, tavu maknemo s vatre i stalno miješajući, postupno dodajemo kockice maslaca dok se umak ne poveže. ; Potom dodamo sjeckani peršin, izmiješamo sastojke i jelo možemo poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Sok od limuna iscijedimo, pileća prsa narežemo na trakice, maslac na kockice, a luk nasjeckamo.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša.
- Zatim dodamo trakice piletine, listiće kadulje, posolimo i povremeno miješajući, pržimo na laganoj vatri.
- Nakon 5-6 minuta prženja ulijemo sok od limuna, prošek i juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri dok tekućina napola ne ispari.
- Nakon 10-ak minuta kuhanja, tavu maknemo s vatre i stalno miješajući, postupno dodajemo kockice maslaca dok se umak ne poveže.
- Potom dodamo sjeckani peršin, izmiješamo sastojke i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|