Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od rajčica na mediteranski način. – brašno, maslac, ljutika, češnjak, pileći batak (sa zabatkom), rajčica (sjeckana), svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, sušene rajčice, bosiljak (svježeg), bijelo vino (suhog), kokošji temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), Ljutiku i češnjak očistimo i narežemo na listiće, a u lonac iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo maslac i pričekamo da se maslac rastopi. ; Brašno stavimo u prikladnu posudu i začinimo ga mljevenim paprom. Komade piletine rasporedimo na radnu površinu, posolimo ih, uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo. ; U lonac, na ugrijanu masnoću, dodamo narezanu ljutiku i češnjak, preko njih rasporedimo komade piletine i pržimo ih. Za to vrijeme papričice očistimo od peteljaka i koštica te ih narežemo na trakice. ; Nakon 3-4 minute prženja piletinu okrenemo i pržimo ju još toliko, a sušene rajčice sitno nasjeckamo. ; U zdjelu sa sjeckanom rajčicom dodamo narezane papričice i sjeckanu sušenu rajčicu, začinimo solju i paprom, promiješamo i mješavinu prelijemo preko piletine. ; Piletinu okrenemo kožom prema gore, lonac poklopimo i stavimo ga u pećnicu, zagrijanu na 170°C. Nakon 15-ak minuta sastojke prelijemo suhim bijelim vinom i s malo juhe, poklopimo te vratimo u pećnicu na još 45 minuta. ; Neposredno prije kraja pripreme u pećnici skuhamo široke zelene rezance po uputama na pakiranju. ; Lonac s piletinom i umakom izvadimo iz pećnice, rezance ocijedimo i premjestimo ih na pladanj za posluživanje, pored njih rasporedimo piletinu i umak te poslužimo.; – Ovo jelo jednostavno ne može biti loše. Piletina i dvije vrste rajčica pa još malo papričica, vina, ljutike i još koječega, stopilo se u zaista harmoničan okus Mediterana. Dobar tek!
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od rajčica na mediteranski način.
Ovo jelo jednostavno ne može biti loše. Piletina i dvije vrste rajčica pa još malo papričica, vina, ljutike i još koječega, stopilo se u zaista harmoničan okus Mediterana. Dobar tek!
Ljutiku i češnjak očistimo i narežemo na listiće, a u lonac iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo maslac i pričekamo da se maslac rastopi.
Brašno stavimo u prikladnu posudu i začinimo ga mljevenim paprom. Komade piletine rasporedimo na radnu površinu, posolimo ih, uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo.
U lonac, na ugrijanu masnoću, dodamo narezanu ljutiku i češnjak, preko njih rasporedimo komade piletine i pržimo ih. Za to vrijeme papričice očistimo od peteljaka i koštica te ih narežemo na trakice.
Nakon 3-4 minute prženja piletinu okrenemo i pržimo ju još toliko, a sušene rajčice sitno nasjeckamo.
U zdjelu sa sjeckanom rajčicom dodamo narezane papričice i sjeckanu sušenu rajčicu, začinimo solju i paprom, promiješamo i mješavinu prelijemo preko piletine.
Piletinu okrenemo kožom prema gore, lonac poklopimo i stavimo ga u pećnicu, zagrijanu na 170°C. Nakon 15-ak minuta sastojke prelijemo suhim bijelim vinom i s malo juhe, poklopimo te vratimo u pećnicu na još 45 minuta.
Neposredno prije kraja pripreme u pećnici skuhamo široke zelene rezance po uputama na pakiranju.
Lonac s piletinom i umakom izvadimo iz pećnice, rezance ocijedimo i premjestimo ih na pladanj za posluživanje, pored njih rasporedimo piletinu i umak te poslužimo.
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
piletina u umaku, piletina u umaku od rajčice, pileća prsa u umaku, Pileci bataci, piletina u saftu, pileći file u umaku, pileća prsa u umaku od rajčice, puretina u umaku od rajčice, Piletina recepti u umaku,
Jela koja su danas popularna:
Palenta s bijelim grahom i keljom
1
2
3
4
5
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Pilav riža na indijski način
1
2
3
4
5
Votes: 92
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Naravni odrezak iz pećnice
1
2
3
4
5
Votes: 26
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Juha s crnim vinom
1
2
3
4
5
Votes: 46
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
1
2
3
4
5
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
1
2
3
4
5
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Lionska salata s poširanim jajima
1
2
3
4
5
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
1
2
3
4
5
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Poulet Chasseur - piletina na lovački način
1
2
3
4
5
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 3
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Janjetina s graškom i mini mrkvom
1
2
3
4
5
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Pikantni kruščići s čvarcima na mediteranski način