- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
Piletina u umaku od vrhnja i sira
Popularnost: |
|
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa (bez kostiju i kože), 4 polovice
- sol, malo
- papar, malo
- maslinovo ulje, 1-2 žlice
- maslac, 2 žlice
- češnjak, 2 češnja
- mladi luk, 4
- krem sir, 110 g
- kiselo vrhnje, 1
- parmezan, 90 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- PIleća prsa istucite i posipajte ih solju i paprom po vlastitom ukusu.
- Zagrijte maslinovo ulje na tavi na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, pecite pileća prsa oko 5 - 6 minuta sa svake strane dok ne dobiju boju.
- U loncu otopite maslac na srednje jakoj vatri te pirjajte češnjak i mladi luk otprilike 1 minutu.
- Dodajte u lonac krem sir, kiselo vrhnje i parmezan i kuhajte dok se umak ne ujednači. Stavite soli i papra prema vlastitom ukusu.
- Poslužite pileća prsa prelivena umakom i ukrasite peršinom ili prema vlastitom ukusu.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |