- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom. – krumpir, češnjak, maslac, vrhnje za kuhanje, mladi luk, sol, Režnjeve češnjaka očistimo, krumpir ogulimo i narežemo ga na kockice, a mladi luk na kolutiće. ; Narezani krumpir i očišćeni češnjak stavimo u lonac s hladnom i posoljenom vodom i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim krumpir i češnjak ocijedimo, a u ugrijanu tavicu stavimo maslac, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad zavri kuhamo 1-2 minute. ; Potom krumpir i češnjak premjestimo u zdjelu, prelijemo ih mješavinom maslaca i vrhnja, posolimo i drobilicom za pire ili vilicom izradimo grubi pire. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo narezanim mladim lukom i poslužimo.
; – Češnjak i krumpir skuhati, od njih napraviti pire uz dodatak vrhnja za kuhanje, umiješati sjeckani mladi luk i ovaj neobičan ali jako ukusan pire je spreman za posluživanje. Uživajte!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom. – krumpir, češnjak, maslac, vrhnje za kuhanje, mladi luk, sol, Režnjeve češnjaka očistimo, krumpir ogulimo i narežemo ga na kockice, a mladi luk na kolutiće. ; Narezani krumpir i očišćeni češnjak stavimo u lonac s hladnom i posoljenom vodom i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim krumpir i češnjak ocijedimo, a u ugrijanu tavicu stavimo maslac, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad zavri kuhamo 1-2 minute. ; Potom krumpir i češnjak premjestimo u zdjelu, prelijemo ih mješavinom maslaca i vrhnja, posolimo i drobilicom za pire ili vilicom izradimo grubi pire. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo narezanim mladim lukom i poslužimo.
; -</div>
Pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom.
Češnjak i krumpir skuhati, od njih napraviti pire uz dodatak vrhnja za kuhanje, umiješati sjeckani mladi luk i ovaj neobičan ali jako ukusan pire je spreman za posluživanje. Uživajte!
Pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pire od krumpira i češnjaka s mladim lukom. - krumpir, češnjak, maslac, vrhnje za kuhanje, mladi luk, sol, Režnjeve češnjaka očistimo, krumpir ogulimo i narežemo ga na kockice, a mladi luk na kolutiće. ; Narezani krumpir i očišćeni češnjak stavimo u lonac s hladnom i posoljenom vodom i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim krumpir i češnjak ocijedimo, a u ugrijanu tavicu stavimo maslac, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad zavri kuhamo 1-2 minute. ; Potom krumpir i češnjak premjestimo u zdjelu, prelijemo ih mješavinom maslaca i vrhnja, posolimo i drobilicom za pire ili vilicom izradimo grubi pire. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo narezanim mladim lukom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Režnjeve češnjaka očistimo, krumpir ogulimo i narežemo ga na kockice, a mladi luk na kolutiće.
- Narezani krumpir i očišćeni češnjak stavimo u lonac s hladnom i posoljenom vodom i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 20-ak minuta.
- Zatim krumpir i češnjak ocijedimo, a u ugrijanu tavicu stavimo maslac, ulijemo vrhnje za kuhanje i kad zavri kuhamo 1-2 minute.
- Potom krumpir i češnjak premjestimo u zdjelu, prelijemo ih mješavinom maslaca i vrhnja, posolimo i drobilicom za pire ili vilicom izradimo grubi pire.
- Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo narezanim mladim lukom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 45
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|