- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pire od tikvica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pire od tikvica.
U potrazi ste za svježim idejama za priloge? Dosadio Vam je pire-krumpir? Napravite umjesto njega pire od tikvica! Bit će to ugodna promjena s daškom krem sira i parmezana, a odlično će se slagati s mesnim i ribljim jelima.
Pire od tikvica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pire od tikvica. - tikvice, maslac, mlijeko, krem sir (svježeg), parmezan, sol i papar, Prije svega tikvice operemo, prepolovimo i odrežemo im krajeve. Zatim ih stavimo u vrelu posoljenu vodu i kuhamo ih po prilici 8 minuta. ; Kuhane tikvice ocijedimo, od jedne narežemo nekoliko tankih ploški za ukrašavanje, a ostale narežemo na kockice. ; Narezane tikvice premjestimo u multipraktik i izradimo ih u pire. ; U tavi ugrijemo maslac, dodamo pire od tikvica, svježi krem sir, malo mlijeka, začinimo solju i paprom, izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo miješajući 2-3 minute. ; U gotov pire umiješamo naribani parmezan, te ga premjestimo u prikladnu zdjelu u kojoj ćemo ga poslužiti. ; Pire ukrasimo tikvicama koje smo prethodno narezali na ploške, po njima stavimo malo krem sira i jelo možemo poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Prije svega tikvice operemo, prepolovimo i odrežemo im krajeve. Zatim ih stavimo u vrelu posoljenu vodu i kuhamo ih po prilici 8 minuta.
- Kuhane tikvice ocijedimo, od jedne narežemo nekoliko tankih ploški za ukrašavanje, a ostale narežemo na kockice.
- Narezane tikvice premjestimo u multipraktik i izradimo ih u pire.
- U tavi ugrijemo maslac, dodamo pire od tikvica, svježi krem sir, malo mlijeka, začinimo solju i paprom, izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo miješajući 2-3 minute.
- U gotov pire umiješamo naribani parmezan, te ga premjestimo u prikladnu zdjelu u kojoj ćemo ga poslužiti.
- Pire ukrasimo tikvicama koje smo prethodno narezali na ploške, po njima stavimo malo krem sira i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |