- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pirjana teleća jetrica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjana teleća jetrica.
Ako Vam je već pomalo dosadila jednostavna pržena teleća jetrica, možda je vrijeme da je obučete u neko svečanije ruho i da isprobate i neke nove kombinacije. Zašto ne biste pokušali s našim današnjim prijedlogom?
Pirjana teleća jetrica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjana teleća jetrica. - teleća jetrica, luk, peršin (sjeckanog), bijelo vino, jabuke, maslac, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Jetrica operemo, osušimo i narežemo na trakice. U tavi ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo luk narezan na kolutiće, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Na omekšali luk dodamo sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, dodamo jetrica, očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo, popaprimo bijelim paprom, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri pirjamo 15-ak minuta. ; Zatim dodamo maslac, kratko miješamo da se umak poveže i možemo poslužiti. ; Uz pirjana jetrica najbolje paše palenta ili pire krumpir.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleća jetrica, 600 g
- luk, 3 glavice
- peršin, 3 žlice sjeckanog
- bijelo vino, 100 ml
- jabuke, 1 komad
- maslac, 30 g
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jetrica operemo, osušimo i narežemo na trakice. U tavi ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo luk narezan na kolutiće, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
- Na omekšali luk dodamo sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, dodamo jetrica, očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo, popaprimo bijelim paprom, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri pirjamo 15-ak minuta.
- Zatim dodamo maslac, kratko miješamo da se umak poveže i možemo poslužiti.
- Uz pirjana jetrica najbolje paše palenta ili pire krumpir.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |