- Almo Čatlak
- 60 min
- 12 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Pita krumpiruša
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu krumpirušu.
Rijetko je koja namirnica toliko zastupljena u kuhinji našoj svagdašnoj kao što je to slučaj s krumpirom – kuhan, pržen, pečen, restan, kao pire – i tek smo zagrebali po površini. Ako Vam pak sve ovo nije dovoljno, napravite i krumpirušu pa ćemo dodati još jedno jelo na listu!
Pita krumpiruša - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu krumpirušu. - kore za savijače, krumpir, luk, ulje, sol i papar, U tavi ugrijemo žlicu ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo oguljeni i nasjeckani krumpir, začinimo solju i paprom, te uz stalno miješanje pirjamo 10-ak minuta, odnosno dok krumpir malo ne omekša. ; Na radnu površinu stavimo dvije kore jednu iznad druge. U zdjelicu ulijemo po prilici 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobivenom mješavinom premažemo gornju koru. ; Navlaženu koru, negdje do polovice nadjenemo pripremljenim krumpirom, te ih obje savijemo u savijaču. ; Dobivene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 20-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kore za savijače, 12
- krumpir, 1.7 kg
- luk, 2 glavice
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi ugrijemo žlicu ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
- Zatim u tavu dodamo oguljeni i nasjeckani krumpir, začinimo solju i paprom, te uz stalno miješanje pirjamo 10-ak minuta, odnosno dok krumpir malo ne omekša.
- Na radnu površinu stavimo dvije kore jednu iznad druge. U zdjelicu ulijemo po prilici 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobivenom mješavinom premažemo gornju koru.
- Navlaženu koru, negdje do polovice nadjenemo pripremljenim krumpirom, te ih obje savijemo u savijaču.
- Dobivene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 20-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |