- Almo Čatlak
- 60 min
- 12 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Pita krumpiruša – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu krumpirušu. – kore za savijače, krumpir, luk, ulje, sol i papar, U tavi ugrijemo žlicu ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo oguljeni i nasjeckani krumpir, začinimo solju i paprom, te uz stalno miješanje pirjamo 10-ak minuta, odnosno dok krumpir malo ne omekša. ; Na radnu površinu stavimo dvije kore jednu iznad druge. U zdjelicu ulijemo po prilici 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobivenom mješavinom premažemo gornju koru. ; Navlaženu koru, negdje do polovice nadjenemo pripremljenim krumpirom, te ih obje savijemo u savijaču. ; Dobivene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 20-ak minuta.; – Rijetko je koja namirnica toliko zastupljena u kuhinji našoj svagdašnoj kao što je to slučaj s krumpirom – kuhan, pržen, pečen, restan, kao pire – i tek smo zagrebali po površini. Ako Vam pak sve ovo nije dovoljno, napravite i krumpirušu pa ćemo dodati još jedno jelo na listu!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pita krumpiruša – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu krumpirušu. – kore za savijače, krumpir, luk, ulje, sol i papar, U tavi ugrijemo žlicu ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo oguljeni i nasjeckani krumpir, začinimo solju i paprom, te uz stalno miješanje pirjamo 10-ak minuta, odnosno dok krumpir malo ne omekša. ; Na radnu površinu stavimo dvije kore jednu iznad druge. U zdjelicu ulijemo po prilici 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobivenom mješavinom premažemo gornju koru. ; Navlaženu koru, negdje do polovice nadjenemo pripremljenim krumpirom, te ih obje savijemo u savijaču. ; Dobivene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 20-ak minuta.; -</div>
Pita krumpiruša
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu krumpirušu.
Rijetko je koja namirnica toliko zastupljena u kuhinji našoj svagdašnoj kao što je to slučaj s krumpirom – kuhan, pržen, pečen, restan, kao pire – i tek smo zagrebali po površini. Ako Vam pak sve ovo nije dovoljno, napravite i krumpirušu pa ćemo dodati još jedno jelo na listu!
Pita krumpiruša - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu krumpirušu. - kore za savijače, krumpir, luk, ulje, sol i papar, U tavi ugrijemo žlicu ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo oguljeni i nasjeckani krumpir, začinimo solju i paprom, te uz stalno miješanje pirjamo 10-ak minuta, odnosno dok krumpir malo ne omekša. ; Na radnu površinu stavimo dvije kore jednu iznad druge. U zdjelicu ulijemo po prilici 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobivenom mješavinom premažemo gornju koru. ; Navlaženu koru, negdje do polovice nadjenemo pripremljenim krumpirom, te ih obje savijemo u savijaču. ; Dobivene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 20-ak minuta.; -
Upute po koracima:
- U tavi ugrijemo žlicu ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
- Zatim u tavu dodamo oguljeni i nasjeckani krumpir, začinimo solju i paprom, te uz stalno miješanje pirjamo 10-ak minuta, odnosno dok krumpir malo ne omekša.
- Na radnu površinu stavimo dvije kore jednu iznad druge. U zdjelicu ulijemo po prilici 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobivenom mješavinom premažemo gornju koru.
- Navlaženu koru, negdje do polovice nadjenemo pripremljenim krumpirom, te ih obje savijemo u savijaču.
- Dobivene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 20-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 32
Rating: 4.31
You: 5
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
krumpirusa, pita krumpirusa, pita od krumpira, pita krompiruša, Fini recepti krompiruša, pita krompiruša re3cepti, nadjev krumpiruša, pita od krompira i gljiva, štrudla od krumpira bez luka, pita od krumpira s gotovim korama,
Jela koja su danas popularna:
Naravni odrezak iz pećnice
Votes: 26
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Pilav riža na indijski način
Votes: 92
Rating: 4.76
You: 3
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Jastučići od mortadelle na salati od matovilca
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Lionska salata s poširanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Poulet Chasseur - piletina na lovački način
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 3
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Shiitake u foliji iz pećnice
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
200 min
Almo Čatlak
Tjestenina lazanjete s dagnjama
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)