- Almo Čatlak
- 100 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pita od bundeve
Saznajte kako pripremiti pitu od bundeve u našem video receptu.
Pita od bundeve je tradicionalni sjevernoamerički desert, koji se najčešće priprema na blagdane Halloween i Božić. U klasično tijesto za pite stavlja se krema od bundeve začinjena cimetom i đumbirom, a nerijetko i muškatnim oraščićem. Svakako barem jednom probajte pripremiti ovu jedinstvenu slasticu, sigurno nećete zažaliti!
Pita od bundeve - Saznajte kako pripremiti pitu od bundeve u našem video receptu. - Tijesto:: oštro brašno, biljna mast, šećer u prahu, jaje, jabučni ocat, Nadjev:: bundeva ((Hokkaido)), mileram, mlijeko, smeđi šećer, cimet (u prahu), đumbir (u prahu), jaje, Tijesto za pitu pripremimo tako da u zdjelu prosijemo oštro brašno, umiješamo šećer u prahu, prstohvat soli, komadiće biljne masti i sve zajedno prstima izradimo dok tijesto ne dobije izgled krušnih mrvica. ; Zatim dodamo jaje i jabučni ocat, te sve zajedno izradimo žlicom ili lopaticom. Po potrebi dodamo vode, te tijesto ručno izradimo, oblikujemo u kuglu, omotamo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji, po prilici 30 minuta. ; Za to vrijeme, bundevu očistimo, ogulimo, narežemo na kockice, stavimo u lonac s debelim dnom, dodamo 100 ml vode, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici 15-ak minuta odnosno dok bundeva ne omekša. ; Omekšanu bundevu dobro ocijedimo, premjestimo u zasebnu zdjelu, dodamo mileram, mlijeko, smeđi šećer, cimet u prahu, đumbir u prahu, jaja i sve dobro izmiješamo.; Na pobrašnjenoj dasci razvaljamo tijesto debljine pola cm i nešto šire od veličine lima za pečenje. ; Tijesto namotamo na valjak, prebacimo preko lima i oblikujemo po njemu, a višak tijesta odrežemo. Zatim tijesto po dnu izbodemo vilicom i prelijemo pripremljenim nadjevom od bundeve. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C, po prilici sat vremena.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Tijesto:
- oštro brašno, 250 g
- biljna mast, 100 g
- šećer u prahu, 1/2 žličice
- jaja, 1
- jabučni ocat, 2 žlice
- Nadjev:
- bundeva, 700 g (Hokkaido)
- mileram, 120 g
- mlijeko, 120 ml
- smeđi šećer, 170 g
- cimet, 1/2 žličice u prahu
- đumbir, 1 prstohvat u prahu
- jaja, 3
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tijesto za pitu pripremimo tako da u zdjelu prosijemo oštro brašno, umiješamo šećer u prahu, prstohvat soli, komadiće biljne masti i sve zajedno prstima izradimo dok tijesto ne dobije izgled krušnih mrvica.
- Zatim dodamo jaje i jabučni ocat, te sve zajedno izradimo žlicom ili lopaticom. Po potrebi dodamo vode, te tijesto ručno izradimo, oblikujemo u kuglu, omotamo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji, po prilici 30 minuta.
- Za to vrijeme, bundevu očistimo, ogulimo, narežemo na kockice, stavimo u lonac s debelim dnom, dodamo 100 ml vode, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici 15-ak minuta odnosno dok bundeva ne omekša.
- Omekšanu bundevu dobro ocijedimo, premjestimo u zasebnu zdjelu, dodamo mileram, mlijeko, smeđi šećer, cimet u prahu, đumbir u prahu, jaja i sve dobro izmiješamo.
- Na pobrašnjenoj dasci razvaljamo tijesto debljine pola cm i nešto šire od veličine lima za pečenje.
- Tijesto namotamo na valjak, prebacimo preko lima i oblikujemo po njemu, a višak tijesta odrežemo. Zatim tijesto po dnu izbodemo vilicom i prelijemo pripremljenim nadjevom od bundeve.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C, po prilici sat vremena.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |