Pita od bundeve – Saznajte kako pripremiti pitu od bundeve u našem video receptu. – Tijesto:: oštro brašno, biljna mast, šećer u prahu, jaje, jabučni ocat, Nadjev:: bundeva ((Hokkaido)), mileram, mlijeko, smeđi šećer, cimet (u prahu), đumbir (u prahu), jaje, Tijesto za pitu pripremimo tako da u zdjelu prosijemo oštro brašno, umiješamo šećer u prahu, prstohvat soli, komadiće biljne masti i sve zajedno prstima izradimo dok tijesto ne dobije izgled krušnih mrvica. ; Zatim dodamo jaje i jabučni ocat, te sve zajedno izradimo žlicom ili lopaticom. Po potrebi dodamo vode, te tijesto ručno izradimo, oblikujemo u kuglu, omotamo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji, po prilici 30 minuta. ; Za to vrijeme, bundevu očistimo, ogulimo, narežemo na kockice, stavimo u lonac s debelim dnom, dodamo 100 ml vode, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici 15-ak minuta odnosno dok bundeva ne omekša. ; Omekšanu bundevu dobro ocijedimo, premjestimo u zasebnu zdjelu, dodamo mileram, mlijeko, smeđi šećer, cimet u prahu, đumbir u prahu, jaja i sve dobro izmiješamo.; Na pobrašnjenoj dasci razvaljamo tijesto debljine pola cm i nešto šire od veličine lima za pečenje. ; Tijesto namotamo na valjak, prebacimo preko lima i oblikujemo po njemu, a višak tijesta odrežemo. Zatim tijesto po dnu izbodemo vilicom i prelijemo pripremljenim nadjevom od bundeve. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C, po prilici sat vremena.; – Pita od bundeve je tradicionalni sjevernoamerički desert, koji se najčešće priprema na blagdane Halloween i Božić. U klasično tijesto za pite stavlja se krema od bundeve začinjena cimetom i đumbirom, a nerijetko i muškatnim oraščićem. Svakako barem jednom probajte pripremiti ovu jedinstvenu slasticu, sigurno nećete zažaliti! <div class="wpurp-searchable-recipe">Pita od bundeve – Saznajte kako pripremiti pitu od bundeve u našem video receptu. – Tijesto:: oštro brašno, biljna mast, šećer u prahu, jaje, jabučni ocat, Nadjev:: bundeva ((Hokkaido)), mileram, mlijeko, smeđi šećer, cimet (u prahu), đumbir (u prahu), jaje, Tijesto za pitu pripremimo tako da u zdjelu prosijemo oštro brašno, umiješamo šećer u prahu, prstohvat soli, komadiće biljne masti i sve zajedno prstima izradimo dok tijesto ne dobije izgled krušnih mrvica. ; Zatim dodamo jaje i jabučni ocat, te sve zajedno izradimo žlicom ili lopaticom. Po potrebi dodamo vode, te tijesto ručno izradimo, oblikujemo u kuglu, omotamo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji, po prilici 30 minuta. ; Za to vrijeme, bundevu očistimo, ogulimo, narežemo na kockice, stavimo u lonac s debelim dnom, dodamo 100 ml vode, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici 15-ak minuta odnosno dok bundeva ne omekša. ; Omekšanu bundevu dobro ocijedimo, premjestimo u zasebnu zdjelu, dodamo mileram, mlijeko, smeđi šećer, cimet u prahu, đumbir u prahu, jaja i sve dobro izmiješamo.; Na pobrašnjenoj dasci razvaljamo tijesto debljine pola cm i nešto šire od veličine lima za pečenje. ; Tijesto namotamo na valjak, prebacimo preko lima i oblikujemo po njemu, a višak tijesta odrežemo. Zatim tijesto po dnu izbodemo vilicom i prelijemo pripremljenim nadjevom od bundeve. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C, po prilici sat vremena.; -</div>
Pita od bundeve
Saznajte kako pripremiti pitu od bundeve u našem video receptu.
Pita od bundeve je tradicionalni sjevernoamerički desert, koji se najčešće priprema na blagdane Halloween i Božić. U klasično tijesto za pite stavlja se krema od bundeve začinjena cimetom i đumbirom, a nerijetko i muškatnim oraščićem. Svakako barem jednom probajte pripremiti ovu jedinstvenu slasticu, sigurno nećete zažaliti!
Pita od bundeve - Saznajte kako pripremiti pitu od bundeve u našem video receptu. - Tijesto:: oštro brašno, biljna mast, šećer u prahu, jaje, jabučni ocat, Nadjev:: bundeva ((Hokkaido)), mileram, mlijeko, smeđi šećer, cimet (u prahu), đumbir (u prahu), jaje, Tijesto za pitu pripremimo tako da u zdjelu prosijemo oštro brašno, umiješamo šećer u prahu, prstohvat soli, komadiće biljne masti i sve zajedno prstima izradimo dok tijesto ne dobije izgled krušnih mrvica. ; Zatim dodamo jaje i jabučni ocat, te sve zajedno izradimo žlicom ili lopaticom. Po potrebi dodamo vode, te tijesto ručno izradimo, oblikujemo u kuglu, omotamo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji, po prilici 30 minuta. ; Za to vrijeme, bundevu očistimo, ogulimo, narežemo na kockice, stavimo u lonac s debelim dnom, dodamo 100 ml vode, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici 15-ak minuta odnosno dok bundeva ne omekša. ; Omekšanu bundevu dobro ocijedimo, premjestimo u zasebnu zdjelu, dodamo mileram, mlijeko, smeđi šećer, cimet u prahu, đumbir u prahu, jaja i sve dobro izmiješamo.; Na pobrašnjenoj dasci razvaljamo tijesto debljine pola cm i nešto šire od veličine lima za pečenje. ; Tijesto namotamo na valjak, prebacimo preko lima i oblikujemo po njemu, a višak tijesta odrežemo. Zatim tijesto po dnu izbodemo vilicom i prelijemo pripremljenim nadjevom od bundeve. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C, po prilici sat vremena.; -
Tijesto za pitu pripremimo tako da u zdjelu prosijemo oštro brašno, umiješamo šećer u prahu, prstohvat soli, komadiće biljne masti i sve zajedno prstima izradimo dok tijesto ne dobije izgled krušnih mrvica.
Zatim dodamo jaje i jabučni ocat, te sve zajedno izradimo žlicom ili lopaticom. Po potrebi dodamo vode, te tijesto ručno izradimo, oblikujemo u kuglu, omotamo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji, po prilici 30 minuta.
Za to vrijeme, bundevu očistimo, ogulimo, narežemo na kockice, stavimo u lonac s debelim dnom, dodamo 100 ml vode, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici 15-ak minuta odnosno dok bundeva ne omekša.
Omekšanu bundevu dobro ocijedimo, premjestimo u zasebnu zdjelu, dodamo mileram, mlijeko, smeđi šećer, cimet u prahu, đumbir u prahu, jaja i sve dobro izmiješamo.
Na pobrašnjenoj dasci razvaljamo tijesto debljine pola cm i nešto šire od veličine lima za pečenje.
Tijesto namotamo na valjak, prebacimo preko lima i oblikujemo po njemu, a višak tijesta odrežemo. Zatim tijesto po dnu izbodemo vilicom i prelijemo pripremljenim nadjevom od bundeve.
Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C, po prilici sat vremena.