- Almo Čatlak
- 90 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pita od mesa
Saznajte kako pripremiti pitu od mesa u našem video receptu.
Složit ćete se da su gotove kore za tijesto jedna od vrlo praktičnih blagodati civilizacije. Iskoristimo ih stoga u jelu na koje će nasrnuti čitava obitelj čim ga izvadite iz pećnice. Pite su uvijek dobrodošle, a još kad su punjene svima omiljenim mljevenim mesom, veselju nema kraja!
Pita od mesa - Saznajte kako pripremiti pitu od mesa u našem video receptu. - kore za savijače, mljevena junetina, krumpir, luk, češnjak, peršin (sjeckani), goveđi temeljac (iz kocke), ulje, sol i papar, U tavi ugrijemo žlicu ulja, dodamo sjeckani luk, polovicu sjeckanog peršina, protisnemo češnjak i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo mljeveno meso i sve zajedno pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari voda što meso ispusti. ; Potom u tavu dodamo naribani krumpir, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i odložimo na stranu. ; Dno pravokutnog lima za pečenje premažemo uljem, na njega stavimo tri kore za savijače, a preko njih rasporedimo jedan sloj pripremljene smjese od mesa.; Nadjev prekrijemo s dvije kore, te ponavljamo postupak dok ne potrošimo namirnice (namirnice prethodno rasporedimo tako da nam dostaju za 4-5 redova nadjeva). Zadnji red prekrijemo s dvije kore i sve zajedno unaprijed razrežemo na jednake dijelove.; Zatim sve zajedno premažemo uljem, prelijemo goveđom juhom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 45 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kore za savijače, 10-12
- mljevena junetina, 750 g
- krumpir, 3
- luk, 1 glavica
- češnjak, 3 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- goveđi temeljac, 250 ml iz kocke
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi ugrijemo žlicu ulja, dodamo sjeckani luk, polovicu sjeckanog peršina, protisnemo češnjak i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
- Zatim u tavu dodamo mljeveno meso i sve zajedno pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari voda što meso ispusti.
- Potom u tavu dodamo naribani krumpir, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i odložimo na stranu.
- Dno pravokutnog lima za pečenje premažemo uljem, na njega stavimo tri kore za savijače, a preko njih rasporedimo jedan sloj pripremljene smjese od mesa.
- Nadjev prekrijemo s dvije kore, te ponavljamo postupak dok ne potrošimo namirnice (namirnice prethodno rasporedimo tako da nam dostaju za 4-5 redova nadjeva). Zadnji red prekrijemo s dvije kore i sve zajedno unaprijed razrežemo na jednake dijelove.
- Zatim sve zajedno premažemo uljem, prelijemo goveđom juhom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 45 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |