Pita od mesa

 • 90 min
 • 6-8 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Pita od mesa
Saznajte kako pripremiti pitu od mesa u našem video receptu.

Složit ćete se da su gotove kore za tijesto jedna od vrlo praktičnih blagodati civilizacije. Iskoristimo ih stoga u jelu na koje će nasrnuti čitava obitelj čim ga izvadite iz pećnice. Pite su uvijek dobrodošle, a još kad su punjene svima omiljenim mljevenim mesom, veselju nema kraja!

Pita od mesa - Saznajte kako pripremiti pitu od mesa u našem video receptu. - kore za savijače, mljevena junetina, krumpir, luk, češnjak, peršin (sjeckani), goveđi temeljac (iz kocke), ulje, sol i papar, U tavi ugrijemo žlicu ulja, dodamo sjeckani luk, polovicu sjeckanog peršina, protisnemo češnjak i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo mljeveno meso i sve zajedno pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari voda što meso ispusti. ; Potom u tavu dodamo naribani krumpir, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i odložimo na stranu. ; Dno pravokutnog lima za pečenje premažemo uljem, na njega stavimo tri kore za savijače, a preko njih rasporedimo jedan sloj pripremljene smjese od mesa.; Nadjev prekrijemo s dvije kore, te ponavljamo postupak dok ne potrošimo namirnice (namirnice prethodno rasporedimo tako da nam dostaju za 4-5 redova nadjeva). Zadnji red prekrijemo s dvije kore i sve zajedno unaprijed razrežemo na jednake dijelove.; Zatim sve zajedno premažemo uljem, prelijemo goveđom juhom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 45 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U tavi ugrijemo žlicu ulja, dodamo sjeckani luk, polovicu sjeckanog peršina, protisnemo češnjak i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
 2. Zatim u tavu dodamo mljeveno meso i sve zajedno pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari voda što meso ispusti.
 3. Potom u tavu dodamo naribani krumpir, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i odložimo na stranu.
 4. Dno pravokutnog lima za pečenje premažemo uljem, na njega stavimo tri kore za savijače, a preko njih rasporedimo jedan sloj pripremljene smjese od mesa.
 5. Nadjev prekrijemo s dvije kore, te ponavljamo postupak dok ne potrošimo namirnice (namirnice prethodno rasporedimo tako da nam dostaju za 4-5 redova nadjeva). Zadnji red prekrijemo s dvije kore i sve zajedno unaprijed razrežemo na jednake dijelove.
 6. Zatim sve zajedno premažemo uljem, prelijemo goveđom juhom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 45 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 27
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: