- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pita od piletine
Saznajte kako pripremiti pitu od piletine u našem video receptu.
Ukusna i sočna piletina, pomiješana s povrćem i umakom, a prekrivena s hrskavom koricom od tijesta je jelo koje vrijedi probati. Pa još jednom...još jednom...još jednom...
Pita od piletine - Saznajte kako pripremiti pitu od piletine u našem video receptu. - pileći file, povrće ((miješano)), prhko tijesto (gotovog), maslac, bijelo vino, luk, češnjak, brašno, mlijeko, povrtni temeljac, mažuran (sušeni), jaje, muškatni oraščić, sol i papar (bijeli), U tavu, na ugrijanu polovicu maslaca, dodamo pileće filete narezane na trakice, začinimo solju, naribanim muškatnim oraščićem, ulijemo bijelo vino i kuhamo na laganoj vatri, okrečući meso. Kada tekućina na pola ispari, tavu maknemo s vatre. ; U drugu tavu, na ugrijani preostali maslac, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo na omekša. Zatim dodamo brašno, promiješamo i pržimo do svijetlo smeđe boje. ; Potom začinimo sušenim mažuranom, bijelim paprom, ulijemo mlijeko i kratko kuhamo, stalno miješajući pjenjačom. ; Kada se umak počne zgušnjavati, začinimo s malo muškatnog oraščića i postupno ulijevamo 200 ml povrtne juhe, stalno miješajući pjenjačom. Kada dobijemo baršunasti umak, tavu maknemo s vatre. ; U vatrostalnu posudu premjestimo kuhanu piletinu, prelijemo s polovicom umaka, prekrijemo mješavinom kuhanog povrća i prelijemo preostalim umakom. ; Vatrostalnu posudu prekrijemo gotovim svježim prhkim tijestom, odrežemo višak, rubove tijesta stisnemo s rubom vatrostalne posude i tijesto premažemo umućenim jajetom. ; Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Gotovo jelo ostavimo da odstoji 10-ak minuta i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 450 g
- povrće, 450 g (miješano)
- prhko tijesto, 250 g gotovog
- maslac, 60 g
- bijelo vino, 100 ml
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- brašno, 25 g
- mlijeko, 150 ml
- povrtni temeljac, 500 ml
- mažuran, 1 žličica sušeni
- jaje, 1
- muškatni oraščić
- sol i papar bijeli
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu, na ugrijanu polovicu maslaca, dodamo pileće filete narezane na trakice, začinimo solju, naribanim muškatnim oraščićem, ulijemo bijelo vino i kuhamo na laganoj vatri, okrečući meso. Kada tekućina na pola ispari, tavu maknemo s vatre.
- U drugu tavu, na ugrijani preostali maslac, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo na omekša. Zatim dodamo brašno, promiješamo i pržimo do svijetlo smeđe boje.
- Potom začinimo sušenim mažuranom, bijelim paprom, ulijemo mlijeko i kratko kuhamo, stalno miješajući pjenjačom.
- Kada se umak počne zgušnjavati, začinimo s malo muškatnog oraščića i postupno ulijevamo 200 ml povrtne juhe, stalno miješajući pjenjačom. Kada dobijemo baršunasti umak, tavu maknemo s vatre.
- U vatrostalnu posudu premjestimo kuhanu piletinu, prelijemo s polovicom umaka, prekrijemo mješavinom kuhanog povrća i prelijemo preostalim umakom.
- Vatrostalnu posudu prekrijemo gotovim svježim prhkim tijestom, odrežemo višak, rubove tijesta stisnemo s rubom vatrostalne posude i tijesto premažemo umućenim jajetom.
- Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
- Gotovo jelo ostavimo da odstoji 10-ak minuta i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |