- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pita od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama. – prhko tijesto, maslac, šampinjoni (smeđih), tikvice, luk, češnjak, bosiljak (svježeg), jaje, majčina dušica (sušena), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Tikvice narežemo na kolutove, šampinjone na ploške, luk grubo narežemo, a jaje umutimo. ; Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, izbodemo ga vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u dvije ugrijane tave rasporedimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se maslac rastopi. ; Zatim u jednu tavu dodamo tikvice i luk, a u drugu šampinjone te sve zajedno posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10 minuta obje tave maknemo s vatre, na tikvice i luk protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, promiješamo i rasporedimo ih po pečenom tijestu. ; Potom ih prelijemo umućenim jajem, posipamo listićima bosiljka, prekrijemo prženim šampinjonima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Ukoliko svježe šampinjone kupite na tržnici, čuvajte ih u hladnjaku u papirnatoj vrećici, zamotanoj u vlažnu krpu, a najbolje da ih iskoristite odmah i to na način prikazan u ovom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pita od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama. – prhko tijesto, maslac, šampinjoni (smeđih), tikvice, luk, češnjak, bosiljak (svježeg), jaje, majčina dušica (sušena), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Tikvice narežemo na kolutove, šampinjone na ploške, luk grubo narežemo, a jaje umutimo. ; Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, izbodemo ga vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u dvije ugrijane tave rasporedimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se maslac rastopi. ; Zatim u jednu tavu dodamo tikvice i luk, a u drugu šampinjone te sve zajedno posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10 minuta obje tave maknemo s vatre, na tikvice i luk protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, promiješamo i rasporedimo ih po pečenom tijestu. ; Potom ih prelijemo umućenim jajem, posipamo listićima bosiljka, prekrijemo prženim šampinjonima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Pita od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama.
Ukoliko svježe šampinjone kupite na tržnici, čuvajte ih u hladnjaku u papirnatoj vrećici, zamotanoj u vlažnu krpu, a najbolje da ih iskoristite odmah i to na način prikazan u ovom videu.
Pita od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama. - prhko tijesto, maslac, šampinjoni (smeđih), tikvice, luk, češnjak, bosiljak (svježeg), jaje, majčina dušica (sušena), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Tikvice narežemo na kolutove, šampinjone na ploške, luk grubo narežemo, a jaje umutimo. ; Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, izbodemo ga vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u dvije ugrijane tave rasporedimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se maslac rastopi. ; Zatim u jednu tavu dodamo tikvice i luk, a u drugu šampinjone te sve zajedno posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10 minuta obje tave maknemo s vatre, na tikvice i luk protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, promiješamo i rasporedimo ih po pečenom tijestu. ; Potom ih prelijemo umućenim jajem, posipamo listićima bosiljka, prekrijemo prženim šampinjonima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Tikvice narežemo na kolutove, šampinjone na ploške, luk grubo narežemo, a jaje umutimo.
- Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, izbodemo ga vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u dvije ugrijane tave rasporedimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se maslac rastopi.
- Zatim u jednu tavu dodamo tikvice i luk, a u drugu šampinjone te sve zajedno posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 10 minuta obje tave maknemo s vatre, na tikvice i luk protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, promiješamo i rasporedimo ih po pečenom tijestu.
- Potom ih prelijemo umućenim jajem, posipamo listićima bosiljka, prekrijemo prženim šampinjonima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 56
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|