- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pita od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama.
Ukoliko svježe šampinjone kupite na tržnici, čuvajte ih u hladnjaku u papirnatoj vrećici, zamotanoj u vlažnu krpu, a najbolje da ih iskoristite odmah i to na način prikazan u ovom videu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- prhko tijesto, 1 pakiranje
- maslac, 20 g
- šampinjoni, 200 g smeđih
- tikvice, 300 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- bosiljak, 4 lista svježeg
- jaje, 1
- majčina dušica, 1 žličica sušena
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tikvice narežemo na kolutove, šampinjone na ploške, luk grubo narežemo, a jaje umutimo.
- Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, izbodemo ga vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u dvije ugrijane tave rasporedimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se maslac rastopi.
- Zatim u jednu tavu dodamo tikvice i luk, a u drugu šampinjone te sve zajedno posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 10 minuta obje tave maknemo s vatre, na tikvice i luk protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, promiješamo i rasporedimo ih po pečenom tijestu.
- Potom ih prelijemo umućenim jajem, posipamo listićima bosiljka, prekrijemo prženim šampinjonima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |